Ποδοσφαιρική γιορτή σε δύσκολους καιρούς

by admin
1 views

Τη στιγμή που ο άνθρωπος βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία για να εξαλείψει τον συνάνθρωπο. Στα χρόνια που ο άνθρωπος ζώνεται με εκρηκτικά για να σκοτώσει τον εαυτό του και τον διπλανό του. Την ώρα που ο άνθρωπος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου έναν συνάνθρωπό για το χρώμα μιας φανέλας…

Στην εποχή που ο άνθρωπος σα να έχει βαλθεί να αποδεικνύει σε κάθε περίσταση ότι έχει αποτύχει ως ον… την ώρα που, που, που… ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, προφανώς και περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί ενωτικό παράγοντα. Συγκολλητικό στοιχείο.

Για εκείνους που νιώθουν ότι όλα τα παραπάνω δεν δικαιούμαστε να τα δεχόμαστε ως φυσιολογικά, δεν μπορεί να είναι η κανονικότητα, υπάρχει μια διέξοδος. Να ξεχαστούν για έναν μήνα.

Ποδοσφαιρικό ραντεβού στη Γερμανία. Διοργάνωση σε μια και μόνο χώρα, μετά το πείραμα που εκτεινόταν από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ως το Λονδίνο, το 2021. Διοργάνωση σε μια άκρως ποδοσφαιρική χώρα, μετά το Κατάρ του 2022.

Η συγκυρία φέρνει τις 8 από τις 9 χώρες με τις οποίες συνορεύει η Γερμανία, να είναι παρούσες στο EURO 2024. Μόνο το Λουξεμβούργο δεν τα κατάφερε. Χρώμα στις εξέδρες και παλμός σχεδόν εξασφαλισμένα. Ρυθμός και καλό ποδόσφαιρο αναμένονται στην πορεία. Η προετοιμασία των εθνικών ομάδων πριν από μεγάλες διοργανώσεις συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Αντιστρόφως, οι αγώνες των συλλόγων και η καταπόνηση, αυξάνονται.

Το στοιχείο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι το δράμα. Συναισθήματα στη μέγιστη ένταση, που μόνο οι διοργανώσεις εθνικών ομάδων μπορούν να προσφέρουν, από τη στιγμή που υπεισέρχεται το εθνικό στοιχείο. Το EURO 2024 έφτασε. Ας το απολαύσουμε όσο μπορούμε…

Γιώργος Χαϊκάλης

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ