Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή – Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα

by admin
1 views

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Στο Κερατσίνι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17:30 και θα ακολουθήσει η πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Μάλιστα, μετά από αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Τσοκάνης, η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. «Αθάνατος θα ζει μέσα μας, γιατί τον φασισμό πρέπει όλοι να τον πολεμάμε» τόνισε ο βουλευτής.

Tο βράδυ της Τρίτης (17/9), χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στην αντιφασιστική συναυλία του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος KillahP Φύσσας» στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή – Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα»

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Παύλος που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας σε μία καφετέρια του Κερατσινίου διαπληκτίστηκε με κάποια άτομα τα οποία κάλεσαν «ενισχύσεις» μέλη των τοπικών οργανώσεων της «Χρυσής Αυγής». Μετά από επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών ο Παύλος Φύσσας δέχθηκε μαχαιριές στο στήθος και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο ίδιος πριν χάσει τις αισθήσεις του φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, οδηγό φορτηγού, ως δράστη της εναντίον του επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Για τη εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από τους υπόλοιπους 17 στην ίδια υπόθεση, οι 15 κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια (Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκη,ς Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης).

Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή – Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ανά τη χώραΠαύλος Φύσσας: 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή – Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα από το Αρχείο της ΕΡΤ

Στο επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής Focus, παραγωγής 2019, ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συζητάει με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρίσκεται η εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου, ενώ η Μ. Φύσσα περιγράφει την καθημερινή παρουσία στην ακροαματική διαδικασία, σχολιάζει την άνοδο της ακροδεξιάς και μιλάει για την απουσία του γιου της πεντέμισι χρόνια μετά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ