Παραγουάη: Δικαστική έρευνα για τον θάνατο βουλευτή

by admin
2 views

Το Δημόσιο Υπουργείο της Παραγουάης (η Γενική Εισαγγελία της χώρας) ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για ένα περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, σε φερόμενη ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές αρχές.

«Ο θάνατος που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πρέπει να διευκρινιστεί και ως προς αυτό η δέσμευση και οι προσπάθειές μας είναι σθεναρές», τόνισε σε δήλωσή του ο γενικός εισαγγελέας, Emiliano Rolón, αναφερόμενος στον θάνατο του 67χρονου βουλευτή Eulalio ‘Lalo’ Gomes, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από ειδικούς πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας και εισαγγελείς του Δημοσίου Υπουργείου, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

Ο επικεφαλής του Δημόσιου Υπουργείου ανέφερε ότι η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί στην πόλη Pedro Juan Caballero, όπου κατοικούσε ο βουλευτής.

Ο Rolón ανέφερε ότι τα στοιχεία θα υποδείξουν την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα σχηματισμού νέας ομάδας έρευνας και λήψης των αντίστοιχων μέτρων κατά των υπευθύνων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ενρίκε Ριέρα, εξήγησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δημόσιοι λειτουργοί δέχτηκαν πυροβολισμούς και υποστήριξε ότι «απάντησαν ανάλογα».

Η οικογένεια του βουλευτή όμως κατήγγειλε «επίθεση» και υποστήριξε ότι ο πολιτικός «δεν είχε χρόνο να αντιδράσει», ενώ έχει υποβάλλει καταγγελία για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».  

Ο πρόεδρος της Παραγουάης, Santiago Peña, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, αλλά τόνισε την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, καλύπτοντας τον υπουργό Εσωτερικών του.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθ. Ρούντος                                      

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ