Παρίσι 2024: Η συγκινητική αφιέρωση της FIBA στον Αντετοκούνμπο – Πώς θα παρελάσουν με βάρκες στον Σηκουάνα οι 200 αποστολές

by admin
1 views

Αίσθηση προκάλεσε ανάρτηση της FIBA στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, όπου σε σκίτσο δείχνει τον Γιάννη Ανετοκούνμπο σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στο στάδιο όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου.

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ήταν καθοριστικός στην πρόκριση της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στα τελικά των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά παρότι ήταν λίγο καιρό πριν τραυματίας, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την FIBA.

Βέβαια η παρέλαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σημαιοφόρος με την ελληνική αποστολή μαζί με την Αντογόνη Ντρισμπιώτη δεν θα γίνει στο Σταντ Ντε Φρανς, αλλά στον ποταμό Σηκουάνα μέσα σε πλοιάρια όπου ήδη έχει γίνει πρόβα από τους Γάλλους ώστε όλα να πάνε καλά, αν και ήδη έχουν εκφραστεί πολλές επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, μιας και για πρώτη φορά στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει η παρέλαση… ακτοπλοϊκώς!

Δεκάδες σκάφη ταξίδεψαν στον Σηκουάνα στην επιτυχημένη πρόβα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Παρίσι 2024: Η συγκινητική αφιέρωση της FIBA στον Αντετοκούνμπο – Πώς θα παρελάσουν με βάρκες στον Σηκουάνα οι 200 αποστολές

Η πρόβα τράβηξε όπως ήταν αναμενόμενο την προσοχή των Παριζιάνων που συγκεντρώθηκαν στις γέφυρες καθώς δεκάδες βάρκες έπλεαν στον ποταμό Σηκουάνα πριν λίγες ημέρες σε μια πρόβα για τη μοναδική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον Ιούλιο.

Συνολικά 55 βάρκες έκαναν το ταξίδι από την Pont d’Austerlitz, που πήρε το όνομά της από μια γαλλική στρατιωτική νίκη το 1805, στην Pont d’Iéna, σε απόσταση αναπνοής από τον Πύργο του Άιφελ, το πιο εντυπωσιακό και γνωστό ορόσημο της χώρας.

Οι αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι η σχεδόν τετράωρη τελετή θα κυλήσει ρολόι στις 26 Ιουλίου

“Πριν από έξι μήνες είχαμε περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και σήμερα είμαστε πολύ κοντά, σχεδόν στο δευτερόλεπτο στους στόχους μας”, δήλωσε ο Τιερί Ρεμπούλ, ο εκτελεστικός διευθυντής των τελετών. “Επομένως, είναι πολύ ικανοποιητικό. Έχουμε σεβαστεί ένα εξαιρετικά ακριβές επίπεδο χρονισμού”.

Την ημέρα της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης, περίπου 200 ολυμπιακές αποστολές θα συμμετάσχουν στην παρέλαση με περίπου 116 σκάφη. Θα κάνουν το ταξίδι από ανατολικά προς δυτικά, κατά μήκος μιας διαδρομής έξι χιλιομέτρων (3,7 μιλίων) που έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο συζήτησης – για την τόλμη της ως μοναδική υπαίθρια εκδήλωση και για την έκθεσή της σε πιθανό κίνδυνο.

Πριν από την τελετή έναρξης, η οποία αναμένεται να φέρει 100 παγκόσμιους ηγέτες στις προκυμαίες της πόλης, όπου θα την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, θα γίνει μια τελική πρόβα με την πλήρη αρμάδα των σκαφών.

“Θα δώσουμε την καρδιά και την ψυχή μας για να γίνει μια μεγάλη επιτυχία για τον γαλλικό λαό”, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra. “Το αξίζουν”.

Στην πρόβα είδαν 10 ταχύπλοα της αστυνομίας να παρακολουθούν την πομπή, καθώς και ταχύπλοα εξοπλισμένα με τηλεοπτικές κάμερες. Υπήρχαν ένοπλοι αστυνομικοί τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία κατά μήκος της διαδρομής. Τα σκάφη διέσχισαν 16 γέφυρες, περνώντας από εμβληματικά ορόσημα, όπως το Grand Palais με το πράσινο χρώμα – όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες ξιφασκίας και ταεκβοντό.

Πρόβλημα με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα

Παρίσι 2024: Η συγκινητική αφιέρωση της FIBA στον Αντετοκούνμπο – Πώς θα παρελάσουν με βάρκες στον Σηκουάνα οι 200 αποστολέςΠαρίσι 2024: Η συγκινητική αφιέρωση της FIBA στον Αντετοκούνμπο – Πώς θα παρελάσουν με βάρκες στον Σηκουάνα οι 200 αποστολές

Το ίδιο το νερό και η ποιότητά του έχει γίνει ένα ευαίσθητο και ακανθώδες θέμα για τους διοργανωτές και τους πολιτικούς ενόψει των Αγώνων του Παρισιού από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. Μια επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχει ήδη γίνει για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα, με τον Μακρόν και τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό να υπόσχονται να κάνουν μια βουτιά.

Η πρόσφατη δυνατή βροχόπτωση στη γαλλική πρωτεύουσα έχει ανεβάσει τα επίπεδα E.Coli σε μη επιτρεπτά για να διεξαχθούν οι αγώνες του τριάθλου και της ανοιχτής κολύμβησης. Σύμφωνα με τα γραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχεδόν κάθε μέρα από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου, το επίπεδο συγκέντρωσης των μονάδων σχηματισμού αποικιών E.Coli είναι πολύ πιο πάνω από τα επιτρεπτά που χρησιμοποιούν οι διεθνείς ομοσπονδίες της κολύμβησης. Πάντως, η δήμαρχος του Παρισιού, Άν Ινταλγκό, έχει δηλώσει ότι θα κάνει μια βουτιά στον Σηκουάνα μετά τις 15 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η πολυδιαφημισμένη της βουτιά για να δείξει πόσο καθαρός είναι ο Σηκουάνας ήταν να γίνει την Κυριακή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποιότητα του νερού δεν είναι ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα», δήλωσε στο France24 κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος για την περιοχή του Παρισιού, ενώ παρέμεινε αισιόδοξος ότι ο ξηρός καλοκαιρινός καιρός θα λύσει το πρόβλημα.

Πότε ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα αρχίσουν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Ακόμα, τα αθλήματα θα διεξαχθούν σε 17 διαφορετικές πόλεις της μητροπολιτικής Γαλλίας, αλλά και της Ταϊτής. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ESPN, το άθλημα του σέρφινγκ θα γίνει στη Γαλλική Πολυνησία, δηλαδή περίπου 15.715 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ