Παρέμειναν πρώτη η Iσπανία και 60η η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξης γυναικών

by admin
0 views

Η Ισπανία εδραίωσε τη θέση της στην κρυφή της βαθμολογίας αλλά η «La Roja» έχει νέα…απειλή,τη Γαλλία (2η, +1). Οι «Les Bleues» προσπέρασαν την Αγγλία (3η, -1) και με αυτόν τον τρόπο τώρα βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο που έχουν καταλάβει ποτέ. 
 Η Γερμανία (4η, +1), εν τω μεταξύ, προσπερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες (5η, -1), οι οποίες συνεχίζουν να διολισθαίνουν προς τα κάτω.
 
Πιο κάτω, η Σουηδία (6η) και η Ιαπωνία (7η) διατηρούν τις θέσεις τους. Ο Καναδάς (8ος, άνοδος 1), η Βραζιλία (9η, +1) και η Βόρεια Κορέα (10η, +1) κερδίζουν όλες μια θέση, αφήνοντας έτσι την Ολλανδία (11η, -3) έξω από την πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά σε επτά χρόνια.

Το Μαυροβούνιο (85η, +4) και το Ελ Σαλβαδόρ (90η, +7) απολαμβάνουν εντυπωσιακή άνοδο  μεταξύ των κορυφαίων 100, ενώ η Λευκορωσία (55η, +2) σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση βαθμών (άνοδος 31,91). 
 Την πιο εντυπωσιακή  άνοδο  όσον αφορά τις θέσεις κατάταξης σημειώνει η Βόρεια Μακεδονία (123η, +12), στον απόηχο των σταθερών της νικών επί της Λετονίας και της Μολδαβίας.

Άλλες πέντε εθνικές ομάδες πέτυχαν το υψηλότερο σύνολο βαθμών : Ισπανία, Ζάμπια, Πουέρτο Ρίκο, Ελ Σαλβαδόρ και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 

Η Ζάμπια (64η, +1) έχει δύο λόγους να πανηγυρίσει, καθώς πέτυχε επίσης την καλύτερη θέση της ποτέ σε έναν πίνακα που είναι πιθανό να αλλάξει περαιτέρω τους επόμενους μήνες, με το Παρίσι 2024 να είναι προ των πυλών.

 Συνολικά, 154 διεθνείς αγώνες έχουν παιχτεί κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, όπου δημοσιεύτηκε η προηγούμενη παγκόσμια κατάταξη γυναικών της FIFA.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ