«Παράξενες» ασθένειες τρομοκρατούν τους Σουδανούς εν μέσω μιας μεγάλης κατάρρευσης στον τομέα της υγείας

by admin
1 views

Εκατομμύρια Σουδανοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από «περίεργες» μολυσματικές ασθένειες που έχουν εξαπλωθεί σε πολλές πολιτείες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τη χώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, εν μέσω σχεδόν πλήρους κατάρρευσης του τομέα της υγείας λόγω του πολέμου που έχει συνεχίζεται στη χώρα για περισσότερες από 500 ημέρες.

Αυξάνονται οι φόβοι ότι περισσότεροι κάτοικοι θα εκτεθούν σε ασθένειες που έχουν εξαπλωθεί πρόσφατα, υπό το φως της οξείας έλλειψης νοσοκομείων, φαρμάκων και υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Από το ξέσπασμα του πολέμου στα μέσα Απριλίου 2023, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ιδρυμάτων του τομέα της υγείας είναι εκτός λειτουργίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ειδικοί στους τομείς της υγείας και του περιβάλλοντος έχουν προειδοποιήσει για την επιδείνωση της κατάστασης λόγω της μεγάλης κατάρρευσης στον τομέα της υγείας και των καταστροφικών επιπτώσεων στην υγεία από τους χειμάρρους και τις πλημμύρες που σάρωσαν μια σειρά από σουδανικά κράτη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. που οδήγησε σε έξαρση ασθενειών.

 Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σε tweet στην πλατφόρμα «Χ» την Τρίτη, «Καθώς οι μάχες στο Σουδάν ξεπερνούν τις 500 ημέρες, τα νοσοκομεία κλείνουν τις πόρτες τους και οι προμήθειες που σώζουν ζωές εξαντλούνται. ”

Ενώ το Υπουργείο Υγείας στη Βόρεια Πολιτεία επιβεβαίωσε ότι καταγράφηκαν 260 περιπτώσεις εξαιρετικά μεταδοτικής «δερματικής λοίμωξης», ιατρικές πηγές παρακολούθησαν περισσότερες από 1.500 περιπτώσεις σοβαρών λοιμώξεων των ματιών σε μια σειρά από πόλεις και χωριά στις πολιτείες του Βόρειου και του ποταμού Νείλου, βόρεια της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

Εκτός από τις λοιμώξεις του δέρματος και των ματιών, την πρόσφατη περίοδο σημειώθηκε μεγάλη εξάπλωση πολλών επιδημικών ασθενειών όπως η χολέρα, η υδαρή διάρροια, η ελονοσία, ο τύφος, οι αιμορραγικοί πυρετοί και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την περίοδο των βροχών.

Η Adiba Al-Sayed, σύμβουλος επιδημιολόγος, επισημαίνει ότι οι μολύνσεις των ματιών και των δερματικών ιστών που εμφανίστηκαν πρόσφατα προκαλούνται από σοβαρά βακτήρια.

Εξαπλώνεται όταν το περιβάλλον και το νερό είναι μολυσμένα. Ο Al-Sayed προειδοποίησε για την ταχεία εξάπλωση αυτών των μολυσματικών ασθενειών και εξήγησε στο Sky News Arabia, «Η συσσώρευση ασθενών σε χώρους εκτοπισμένων και καταφυγίων, ο πολλαπλασιασμός εντόμων που μεταφέρουν ασθένειες όπως οι μύγες και τα κουνούπια, επιπλέον Η επιδείνωση των συνθηκών διατροφής είναι όλοι οι λόγοι που βοηθούν στην εξάπλωση της μόλυνσης».

Πηγή skynewsarabia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ