Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ – Έντονη η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ

by admin
6 views

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, ηγέτες και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ενώ βαθιά σοκαρισμένη δηλώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ.

«Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μία δημοκρατία», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα είχε αναφέρει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Τραμπ. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αθώου θύματος. Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τονίζει, επίσης στο ίδιο μήκος κύματος ότι η πολιτική βία είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία. «Καταδικάζω έντονα την επίθεση στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές είχαμε απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, κάτι το οποίο είχε σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2024 λαμβάνουν χώρα 70 εκλογικές και εκλογικές διαδικασίες σε 70 χώρες, δηλαδή αφορούν στο μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Όπως ανέφεραν κύκλοι στις Βρυξέλλες «αυτή η πόλωση που παρατηρείται είναι ανησυχητική. Οι διαφορές δεν θα πρέπει να λύνονται με τη βία. Δε θα πρέπει να λύνονται με τα όπλα. Όταν μιλάμε για εκλογική διαδικασία, ο κόσμος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την ψήφο τους, να εκφράσουν τη διαφωνία τους ή τη συμφωνία τους με ένα πρόσωπο».

Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς εκτός από τις εκλογικές διαδικασίες, υπάρχουν αθλητικές διοργανώσεις και μία πόλωση και τέτοιες αντιδράσεις δεν είναι καλός σύμβουλος. Όπου υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, τονίζουν, σε όλους τους τόνους ότι η έκφραση τέτοια έκφραση δεν έχει θέση στις δημοκρατίες.

Βρυξέλλες – ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ