Πίεση από ΗΠΑ προς Ισραήλ για άμεση διερεύνηση της δολοφονίας Αμερικανίδας στη Δυτική Όχθη

by admin
2 views

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε χτες Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι το Ισραήλ ερευνά τις συνθήκες της δολοφονίας ενός Τουρκοαμερικανού πολίτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα, καλώντας το να ολοκληρώσει την έρευνά του γρήγορα και σωστά.

«Αναμένουμε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ολοκληρωμένη και διαφανής», δήλωσε ο Patel κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Παλαιστίνιοι και Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν τη γυναίκα που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της επέκτασης των εποικισμών.

Η αλλοδαπή ακτιβίστρια πέθανε την περασμένη Παρασκευή ως αποτέλεσμα του σοβαρού τραυματισμού της που υπέστη από σφαίρες από τις ισραηλινές δυνάμεις στο κεφάλι στην πόλη Beita, νότια της Nablus.

Ο διευθυντής του Κυβερνητικού Χειρουργικού Νοσοκομείου Rafidia στη Ναμπλούς, Φουάντ Ναφάα, ανακοίνωσε τον θάνατο την Αμερικανίδα  ακτιβίστρια τουρκικής καταγωγής, AysenurEzgi Ece, 26 ετών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων «Wafa».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι διερευνά αναφορές ότι μια ξένη υπήκοος «σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα πυροβολισμών στην περιοχή. Λεπτομέρειες για το συμβάν και τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε είναι υπό εξέταση».

Πηγή skynewsarabia

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ