Πέταξε στην κορυφή με… δυναμίτη Πιερό

by admin
1 views

Το μεγάλο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής στην Super League βάφτηκε… κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ με γκολ του Φραντζί Πιερό στο 30′ και με πέναλτι του Άμπραμπατ στο 93′ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην “OPAP Arena” με 2-0 και εκμεταλλευόμενη τη νίκη του Άρη στη Τούμπα, σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Η πρώτη τελική στο ματς, έγινε στο 10′ για την ΑΕΚ, με τον Ρότα να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά την μπάλα να περνά αρκετά άουτ. Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε φάσεις, αλλά είχε δυνατές μονομαχίες, μεγάλη ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Γερμανό διαιτητή να μοιράζει τρεις κάρτες μέχρι το 22′. Στο 30′ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Ρότα έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Πιερό με ωραία δυνατή κεφαλιά κέρδισε τον Ντραγκόφσκι διαμορφώνοντας το 1-0. Στο 38′ ο Πινέδα προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά άουτ. Η πρώτη τελική στην εστία για το “τριφύλλι” ήρθε στο 40′. Ο Γεντβάι πήρε ωραία κεφαλιά, με τον Στρακόσα να απομακρύνει με ωραία απόκρουση.

EUROKINISSI

Αρκετά δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 49′ ο Ουναχί απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Στρακόσα να ελέγχει την πορεία της μπάλας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Κοϊτά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορεί να μετατρέψει την υπεροχή σε κλασική ευκαιρία. Αντίθετα, αυτή που άγγιζε περισσότερο το γκολ ήταν η ΑΕΚ. Αρχικά, στο 81′ με τον Πιερό, ο οποίος νίκησε τους πάντες στον αέρα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και στη συνέχεια με τον Λιούμπιτσιτς, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 85′ ο αρκετά δραστήριος Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της περιοχής, με τον Στρακόσα να μαζεύει σταθερά. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσέριν βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Γερμανός διαιτητής με υπόδειξη του VAR καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος έκανε το 2-0, τελειώνοντας το ματς.

ΓΚΟΛ: 30′ Πιερό, 90′ + 3′ Άμραμπατ (πεν.) / –
Κίτρινες: 9′ Ρότα, 19′ Σιμάνσκι, 38΄Ελίασον, 72′ Μάνταλος, 90′ + 5′ Πήλιος| 22′ Μπάλντοκ, 45′ + 1′ Αράο, 59′ Τετέ, 68′ Ίνγκασον
Κόκκινες: –
Δοκάρι:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (88′ Mήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (70′ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64′ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (88′ Άμραμπατ), Περέιρα (70′ Μάνταλος), Πιερό.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς (68′ Πελίστρι), Αράο (79′ Τσέριν), Ουναχί (79′ Μπακασέτας), Τετέ (86′ Γερεμέγιεφ), Τζούριτσιτς (68′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 28/9

Βόλος – Athens Kallithea 1-1
Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-1

Κυριακή 29/9

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
ΠΑΟΚ – Άρης 0-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Δευτέρα 30/9

20:00 Λαμία – Πανσερραϊκός

Δείτε τη βαθμολογία της Super League πατώντας εδώ.//Κ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ