Πάρμα: Σιδηροδρομικό ατύχημα με 2 τρένα – 3 ελαφρά τραυματίες

by admin
1 views

Τρεις τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα με δύο τρένα. Η εφημερίδα της Πάρμα, Gazzetta di Parma, αναφέρει ότι σημειώθηκε σύγκρουση μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντάστο σιδηροδρομικόσταθμότης πόλης. Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τη La Repubblica “οι τρεις τραυματίες χτυπήθηκαν από τις πέτρες έρματος καθώς στέκονταν στο δρόμο δίπλα στις γραμμές. Η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή. Το φορτίο του εμπορευματικού οχήματος εισέβαλε στο οδόστρωμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές της περιοχής, με στύλους να ξηλώνονται και αυτοκίνητα να χτυπιούνται -τουλάχιστον τριάντα- από τις πέτρες σαν σφαίρες. Ολόκληρη η περιοχή έκλεισε για την κυκλοφορία.

Το ατύχημα φέρεται να προκλήθηκε από την αστοχία του μηχανισμού που λειτουργεί την αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά οι έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα αποσαφηνίσουν τη δυναμική ενός ατυχήματος που θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες”.

“Το τελευταίο εμπορευματικό βαγόνι, που ανήκε σε ξένη εταιρεία, βγήκε από τις ράγες γύρω στις 4.30 μ.μ. και μερικές πέτρες από το έρμα του σιδηροδρόμου σηκώθηκαν από το έδαφος και χτύπησαν μια περιφερειακή (επιβατική) αμαξοστοιχία, η οποία συνέχισε το ταξίδι της και έφτασε στο σταθμό. Οι σιδηρόδρομοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας και ότι οι περιφερειακές αμαξοστοιχίες σταθμεύουν σε γειτονικούς σταθμούς. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται” σημειώνει η Corriere della Sera.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ