Ο Όλμο έκανε ντεμπούτο-όνειρο και η Μπαρτσελόνα άλωσε το Βαγιέκας

by admin
1 views

Τι κι αν αποκτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ δηλώθηκε στο ρόστερ του πρωταθλήματος μόλις τη Δευτέρα (26/8); Ο Ντάνι Όλμο φώναξε «παρών» με το… καλημέρα φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι, η ομάδα του Χάνσι Φλικ έκανε το 3/3 στη φετινή La Liga, ούσα μόνη πρώτη. Από την άλλη, οι Μαδριλένοι γνώρισαν για πρώτη φορά φέτος την ήττα, μένοντας έτσι στους τέσσερις πόντους.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε αρκετή… αγωνιστική ένταση από τα πρώτα λεπτά, λόγω των συνεχόμενων λαθών που δημιουργούσαν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η Ράγιο Βαγιεκάνο εκμεταλλεύτηκε την πρώτη μεγάλη εξ αυτών κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 10′, χάρη στο τελείωμα του Λόπεθ, από τη δημιουργία του Ντε Φρούτος. Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα προσπάθησε κι έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, όμως καμία δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Καρδένας. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι Καταλανοί βγήκαν με… φορά από τα αποδυτήρια. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ανέβασαν τον ρυθμό τους και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα της Ράγιο. Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 54′ με ένα σουτ του Ραφίνια που πέρασε οριακά άουτ. Η δεύτερη ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο νεοεισελθών Ντάνι Όλμο εξαπέλυσε μια βολίδα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρδένας. Στο 60′ όμως, έφτασε η στιγμή της ισοφάρισης. Ραφίνια και Πέδρι συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ο Ισπανός χαφ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση κι εκτέλεσε ιδανικά για το 1-1.

Έντεκα λεπτά αργότερα ήρθε κι άλλο τέρμα, αυτήν τη φορά από τον Λεβαντόφσκι, όμως αυτό ακυρώθηκε λόγω φάουλ του Κουντέ στην εξέλιξη της φάσης. Η λύση για τους “μπλαουγκράνα” βρέθηκε στο 82′, όταν ο Γιαμάλ δημιούργησε και ο Όλμο με ένα πανέμορφο πλασέ εκτέλεσε για το 2-1 της Μπάρτσα. Στη συνέχεια απλώς διαχειρίστηκαν την κατάσταση, παίρνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στη φετινή La Liga.

ΓΚΟΛ: 9′ Λόπεθ – 60′ Πέδρι, 82′ Όλμο
Κίτρινη: 45’+2′ Παλαθόν, 71′ Μουμίν, 88′ Σις – 90’+4′ Μπερνάλ
Κόκκινη:
Δοκάρι: 58′ Όλμο
Stats: Ο Ντάνι Όλμο πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίπεδο ανδρών, μόλις 24 ώρες μετά τη δήλωσή του στο ρόστερ των Καταλανών στη La Liga | Αυτή ήταν η δεύτερη εκτός έδρας ανατροπή στα δύο ματς μακριά από τη Βαρκελώνη που έχουν δώσει φέτος οι “μπλαουγκράνα”. Αμφότερες ήρθαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από 1-0 σε 1-2.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ινίγο Πέρεθ): Κάρδενας, Μπαλίου, Λεζέν, Μουμίν, Εσπίνο, Λόπεθ (56′ Σις), Βαλεντίν (68′ Τσαβαρία), Ντε Φρούτος (64′ Ντέκα), Παλαθόν, Γκαρθία (56′ Εμπάρμπα), Καμέγιο (65′ Γκουμπάου)

Μπαρτσελόνα (Χάνσι Φλικ): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Μαρτίνεθ, Μαρτίν (65′ Μπαλντέ), Μπερνάλ, Πέδρι, Γιαμάλ, Ραφίνια, Τόρες (46′ Όλμο), Λεβαντόβσκι

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη La Liga:

Δευτέρα 26 Αυγούστου

Βιγιαρεάλ – Θέλτα 4-3

Τρίτη 27 Αυγούστου

Μαγιόρκα – Σεβίλλη 0-0
Ράγιο Βαγεκάνο – Μπαρτσελόνα 1-2

Τετάρτη 28 Αυγούστου

Μπέτις – Χετάφε (ΑΝΑΒΟΛΗ)
20:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια
20:00 Βαγιαδολίδ – Λεγκανές
22:30 Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ
22:30 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλαβές

Πέμπτη 29 Αυγούστου

20:00 Χιρόνα – Οσασούνα
22:30 Λας Πάλμας – Ρεάλ Μαδρίτης.//Α.

Ο Όλμο έκανε ντεμπούτο-όνειρο και η Μπαρτσελόνα άλωσε το Βαγιέκας
(AP Photo)

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ