Ο Χιμένες… πέταξε και η Ατλέτικο ξεκίνησε με το δεξί

by admin
2 views

Σε ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρχει νικητής ο Χοσέ Μαρία Χιμένες σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην Ατλέτικο στην πρεμιέρα της στο League Phase του Champions League.

Ο αγώνας:

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση, καθώς στο 4ο λεπτό ο Σέσκο πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και από κοντά έγραψε το 1-0 για τους “ταύρους”. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχτηκαν πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 16ο λεπτό ο Γκριεζμάν έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η αμυνόμενοι της Λειψίας έκοψε την προσπάθεια του Γάλλου μεσοεπιθετικού. Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τους “ροχιμπλάνκος” με τον Κορέα να κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε το δοκάρι του Γκουλάσκι. Δεν είχε όμως την ίδια κατάληξη η προσπάθεια του Γκριεζμάν στο 28ο λεπτό, καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με υπέροχο σουτ έφερε το ματς σε ισορροπία. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

(AP Photo)

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγόστεψαν, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν μεγάλες στιγμές. Η πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε στο 77ο λεπτό όταν ο Ράουμ έκανε την σέντρα ο Πόουλσεν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε χιλιοστά έξω. Και ενώ όλα φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 1-1 ο Χιμένες στο 90ο λεπτό μετά από σέντρα του Γκριεζμάν νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και με κεφαλιά έκανε το 2-1 δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Γκολ: 28′ Γκριεζμάν, 90′ Χιμένες / 4′ Σέσκο
Κίτρινες: 10′ Λε Νορμαν, 60′ Ντε Πολ, 61′ Χιμένες/ 39′ Λουκέμπα, 49′ Μπαουμγκάρντνερ, 64′ Χένρικς, 90+4′ Οπέντα
Κόκκινες:
Δοκάρι: 26′ Κορέα / –

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Ρεϊνίλντο, Λε Νορμάντ, Χιμένες, Γιορέντε, Ρικέλμε (63′ Λίνο), Ντε Πολ (63′ Γκάλαχερ), Κόκε, Γκριεζμάν (90+2′ Βίτσελ), Κορέα (67′ Μολίνα), Άλβαρες (63′ Σόρλοθ)

Λειψία: Γκουλάτσι, Χένριχς (69′ Χερτρούιντα), Ορμπάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σίμονς (77′ Ελμάς), Φερμέρεν (60′ Σέιβαλντ), Χαϊντάρα, Νούσα (46′ Μπαουμγκάρντνερ), Σέσκο (69′ Πόουλσεν), Οπέντα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του League Phase του Champions League:

Τρίτη 17/9

Γιουβέντους – PSV Αϊντχόφεν 3-1
Γιουνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3
Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3
Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1
Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/9

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0
Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0
Κλαμπ Μπριζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-3
Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόνα 1-0
Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-1

Πέμπτη 19/9

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 1-2
Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-4
Αταλάντα – Άρσεναλ 0-0
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία 2-1
Μονακό – Μπαρτσελόνα 2-1
Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 2-1 .//ΝΚ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ