Ο Φόντεν υπέγραψε το επικό 10ο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι

by admin
1 views

Στο “Etihad Stadium”, η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τον αγώνα της. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Φιλ Φόντεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δημιουργία του Μπερνάρντο Σίλβα κι άνοιξε το σκορ. Ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο πρωτάθλημα διπλασίασε τα προσωπικά και ομαδικά τέρματα στο 18′, με την ομάδα του να δείχνει να… αγκαλιάζει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, στη συνέχεια οι “πολίτες” δυσκολεύτηκαν να βρουν τρίτο τέρμα και εν τέλει το πλήρωσαν στο 42′, όταν ο Κούντους μείωσε με απίθανο ανάποδο ψαλίδι. Όλα ξεκαθάρισαν στο 59′ όταν ο Ρόδρι έκανε το 3-1 που ουσιαστικά έκρινε τόσο το ματς, όσο και τον τίτλο.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ έγινε η 4η ομάδα -μετά τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ- που έχει διψήφιο αριθμό. Παράλληλα, πρόκειται για την 8η φορά που σηκώνει το τρόπαιο στην Premier League, ενώ είναι και η τέταρτη στα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο “Emirates Stadium” η Άρσεναλ έμοιαζε αγχωμένη, παρά το γεγονός ότι δεν κρατούσε την κατάσταση στα χέρια της. Η Έβερτον… πάγωσε το Βόρειο Λονδίνο στο 40′ με τον Γκέιγ. Οι παίκτες του Αρτέτα όμως αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν με τον Τομιγιάσου στο 43′. Εν τέλει κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στο 89′, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τον τίτλο.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ μπορεί να είχε μείνει εδώ και αρκετά ματς εκτός διεκδίκησης τίτλου, αλλά το “Anfield” ζούσε ιστορικές στιγμές. Ο θρυλικός -πια- Γιούργκεν Κλοπ οδηγούσε τους “κόκκινους” για τελευταία φορά από τον πάγκο της ομάδας, κόντρα στη Γουλβς. Το παιχνίδι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση στο πρώτο 25λεπτο, αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν στο 28′ όταν ο Σεμέδο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα κι άνοιξαν το σκορ με τον Μακ Άλιστερ στο 34′, ενώ ο Κουάνσα στο 40′ διπλασίασε τα τέρματά τους. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ και τον Γερμανό να αποχαιρετά με θετικό τρόπο την ομάδα της καρδιάς του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Κρίσταλ Πάλας ισοπέδωσε με 5-0 την Άστον Βίλα, ενώ η Φούλαμ πέρασε με 4-2 από την έδρα της Λούτον, ενώ ακριβώς το ίδιο έκανε και η Νιούκαστλ στο Μπρέντφορντ. Η Νότιγχαμ Φόρεστ νίκησε με 2-1 την Μπέρνλι, την ώρα που η Τότεναμ διέλυσε με 3-0 τη Σέφιλντ εκτός και η Τσέλσι λύγισε με 2-1 την Μπόρνμουθ εντός. Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε με ιδανικό τρόπο της σεζόν της στο πρωτάθλημα, μιας και επιβλήθηκε με 2-0 στο Μπράιτον κι ετοιμάζεται για τον τελικό του FA Cup κόντρα στους πρωταθλητές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ-Έβερτον 2-1
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-1
Λίβερπουλ-Γουλβς 2-0
Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
Μπρέντφορντ-Νιούκαστλ 2-4
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 0-3
Τσέλσι-Μπόρνμουθ 2-1
Μπέρνλι-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 5-0
Λούτον-Φούλαμ 2-4

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Premier League πατώντας ΕΔΩ.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ