Ο Φάρατζ αποκλείει συμφωνία με τους Τόρις – Ο Στάρμερ αποκλείει το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας με την ΕΕ για την ελευθερία μετακίνησης

by admin
0 views

Η προεκλογική εκστρατεία μπήκε στην τρίτη εβδομάδα. Ο Εντ Ντέιβι παρουσίασε το μανιφέστο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών με την υπόσχεση να «σώσει το NHS» και να καθαρίσει τα ποτάμια. Οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί αναμένεται να παρουσιάσουν τα εκλογικά τους προγράμματα αυτή την εβδομάδα.

Ο Σούνακ θα αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις του Νικ Ρόμπινσον του BBC απόψε στις 8 το βράδυ (10πμ Ελλάδας). Αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα συνέντευξη και δύσκολη για τον πρωθυπουργό. Ο Ρόμπινσον ελπίζει να πάρει συνέντευξη και από τον Στάρμερ, αλλά ο ηγέτης των Εργατικών δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με αυτό.
Έχουν ήδη γίνει δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ που φάνηκαν βιαστικά και επιφανειακά, χωρίς ευκαιρία, για εις βάθος απαντήσεις.

O Νάιντζελ Φάρατζ κλήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις υποψηφίου του για τον Χίτλερ. Ο Ίαν Γκρίμπιν, υποψήφιος του κόμματος Reform UK, έγραψε το 2022 ότι, «η Βρετανία θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα αν είχαμε δεχτεί την προσφορά του Χίτλερ για ουδετερότητα… αλλά όχι, η διαστρεβλωμένη νοοτροπία της Βρετανίας εκτιμά τις περίεργες έννοιες της διεθνούς ηθικής αντί να φροντίζει τους δικούς της ανθρώπους».

Είπε επίσης, σε σχόλια που αποκάλυψε το BBC, ότι οι γυναίκες ήταν το «παρασιτικό φύλο» και ότι η πολιτική και η στρατιωτική στρατηγική του Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν «αβυσσαλέα». Εξήρε επίσης τον πρόεδρο Πούτιν.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι «κάθε κόμμα θα υποφέρει» από ακατάλληλους υποψηφίους καθώς «είναι πρόωρες εκλογές».
«Φυσικά θα το εξετάσουμε και θα το ερευνήσουμε», είπε σε ομιλία που έδωσε στο Λονδίνο.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ αποκάλυψε ότι τα μέλη του κόμματος του αυξήθηκαν κατά 15.000 άτομα από τότε που ανακοίνωσε την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής.
Την Τρίτη στις 19:00 (21:00 ώρας Ελλάδας) θα διεξαχθεί το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο αρχηγών Σούνακ και Στάρμερ στο SKYNEWS.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ