Ο Τζόκοβιτς “καθάρισε” τον Μουσέτι και έκλεισε ιστορικό ραντεβού με τον Αλκαράθ (video)

by admin
2 views

Από εκεί που πάλευε να αναρρώσει από το χειρουργείο στο γόνατο και να δώσει απλά το “παρών” στο Wimbledon, ο… εξωγήινος Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε έναν ακόμη τελικό στο δεύτερο αγαπημένο του Grand Slam.

Ο Λορένζο Μουσέτι πάλεψε, ήταν ανταγωνιστικός ανά διαστήματα, αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πληγώσει κα να απειλήσει τον Τζόκοβιτς, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ των τριών σετ του αγώνα (6-4, 7-6, 6-4).

Στο πρώτο εξ αυτών, ο Σέρβος λίγο έλειψε να υποστεί μια ψυχρολουσία, όταν δέχθηκε break τη στιγμή που προηγούνταν με 5-3 στα games και ετοιμαζόταν να το ολοκληρώσει, έχοντας και δύο set point (40-15).

Απάντησε όμως άμεσα, έσπασε ξανά το σερβίς του Μουσέτι και έκλεισε το σετ.

Ο 22χρονος δεν το έβαλε κάτω, και αιφνιδίασε τον Τζόκοβιτς με break με το “καλημέρα” στο δεύτερο σετ, το οποίο δεν κατόρθωσε βέβαια να υπερασπιστεί ως το φινάλε. Οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου ο Τζόκοβιτς ως συνήθως ανέβασε την απόδοσή του σε επίπεδα που λίγοι μπορούν να πλησιάσουν.

Σα να μην έφτανε αυτό, συνέχισε με μεγάλη φόρα στο τρίτο σετ, έσπασε κατευθείαν το σερβίς του Μουσέτι και διατήρησε το πλονέκτημά του. Στο τελευταίο game του αγώνα, πάντως, ο Ιταλός έφτασε σε break-point, το οποίο όμως απώλεσε λυγίζοντας έπειτα από έναν συγκλονιστικό πόντο.

Με αυτόν τον τρόπο, το ζευγάρι του τελικού, ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Αλκαράθ, σχηματίστηκε και δε θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ως ένα εκ των σπουδαιότερων παιχνιδιών της τρέχουσας δεκαετίας.//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ