Ο Τέιλορ Φριτζ για το… αμερικάνικο όνειρο στο US Open, 21 χρόνια μετά (video)

by admin
1 views

Το γεγονός πως θα υπήρχε Αμερικανός τενίστας στον τελικό του φετινού US Open, ήταν δεδομένο με το που προέκυψε το ζευγάρι του Τέιλορ Φριτζ με τον Φράνσισ Τιαφό στα ημιτελικά. Οι δύο παίκτες προσέφεραν στο κοινό τους μία συναρπαστική μάχη, από την οποία βγήκε νικητής ο Φριτζ, με 3-2 σετ (4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1).

Με αυτόν τον τρόπο, οριστικοποιήθηκε το γεγονός που αναφέραμε παραπάνω, και το οποίο είχε να συμβεί 18 ολόκληρα χρόνια. Ο Άντι Ρόντικ ήταν ο τελευταίος Αμερικανός που είχε φτάσει σε αυτό το σημείο το 2006, όταν και είχε βρει απέναντί του τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος του είχε στερήσει τον τίτλο, πράγμα που συνέβη βέβαια και σε άλλα μεταξύ τους ραντεβού, με τον Ελβετό να εξελίσσεται σε… κακό δαίμονα του Ρόντικ μέσα στα χρόνια.

Ο Άντι Ρόντικ, βέβαια, είχε προλάβει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Grand Slam της πατρίδας του. Το 2003, είχε επικρατήσει σε ηλικία 21 ετών νίκησε στον τελικό τον Χουάν Κάρλος Φερέρο, νυν προπονητή του Κάρλος Αλκαράθ και πανηγύρισε τον σπουδαίο τίτλο, ο οποίος αποτέλεσε και το μοναδικό Grand Slam της καριέρας του.

Η ιστορία, λοιπόν, αναδεικνύει το μέγεθος του επιτεύγματος που θα κυνηγήσει ο Τέιλορ Φριτζ. Το εμπόδιο που έχει μπροστά του είναι ίσως το υψηλότερο δυνατό, καθώς ο Γιανίκ Σίνερ, πρώτος Ιταλός σε τελικό στην ιστορία του US Open, πραγματοποιεί μια μυθική σεζόν στα σκληρά γήπεδα. Επομένως, ο τελικός, που ούτως ή άλλως έχει πολύ ξεχωριστή σημασία για τους δύο τενίστες, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από τους φίλους του τένις και από… ολόκληρη την Αμερική.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ