Ο Σεμπάστιαν Κόρντα πρωταθλητής στη Γουάσινγκτον, 32 χρόνια μετά τον πατέρα του (video)

by admin
1 views

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα επικράτησε του Φλάβιο Κόμπολι στον τελικό του τουρνουά ATP 500 της Γουάσινγκτον, με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 6-0), πραγματοποιώντας μια επιβλητική αντροπή.

Κατέκτησε έτσι, τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του και πρώτο μετά το 2021, όταν και είχε κερδίσει το “250άρι” τουρνουά της Πάρμα, στην λιγότερο αγαπημένη του μάιλστα επιφάνεια, που είναι η χωμάτινη.

Το τελευταίο του επίτευγμα είναι πολύ ιδιαίτερο για τον ίδιο. Πέρα από το ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, είναι ένα τουρνουά που είχε κατακτήσει και ο πατέρας του, Πετρ Κόρντα, το 1992. Με τον τρόπο αυτό, οι δυο τους έγιναν το πρώτο δίδυμο πατέρα και γιου που κατακτά το ίδιο τουρνουά ATP.

«Ο μπαμπάς μου συνήθιζε να προπονεί τον Ράντεκ Στέπανεκ, ο οποίος επίσης κέρδισε εδώ το 2011. Έχουμε μεγάλη ιστορία με αυτό το τουρνουά και προφανώς ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου ήταν μια μέρα να έρθω εδώ, να κερδίσω το τουρνουά και να βάλω το όνομά μου εκεί πάνω στο στάδιο. Τώρα που είχα την ευκαιρία, αυτή είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι στιγμής.»//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ