Ο Σάουθγκεϊτ έδωσε μία εβδομάδα άδεια στον Μπέλινγχαμ για αποφόρτιση

by admin
0 views

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε στον Τζουντ Μπέλινγχαμ μια εβδομάδα άδεια για να «αποφορτιστεί» πριν ενσωματωθεί στο καμπ των «τριών λιονταριών» για το EURO 2024, λέγοντας ότι η ξεκούραση ήταν πολύ σημαντική για τον 20χρονο μετά την πρώτη εντυπωσιακή σεζόν του στη LaLiga.

Ο Μπέλινγχαμ βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάσει στον τίτλο του πρωταθλήματος και να κερδίσει τον τελικό του Champions League εναντίον της Ντόρτμουντ στο Wembley το Σάββατο (1/6).

«Δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε ο Σάουθγκεϊτ προς τους δημοσιογράφους την Κυριακή (2/6) μετά την προπόνηση της Αγγλίας στο γήπεδο της Μίντλεσμπρο, μιλώντας για απουσία του νεαρού σούπερ σταρ απ’ τα φιλικά με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Ισλανδία. «Το πιο σημαντικό πράγμα για τον Τζουντ είναι η ξεκούραση, η αποκατάσταση κι εμείς θα ωφεληθούμε από αυτό.

Αυτοί είναι οι περιορισμοί των Εθνικών Ομάδων. Δεν έχουμε τους παίκτες τόσο συχνά όσο είναι στους συλλόγους τους, για να είμαστε τόσο συνεκτικοί. Επομένως, πρέπει να εστιάσεις στο ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα. Και αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου για τον Τζουντ, και ως εκ τούτου για την ομάδα, προέχει να αποφορτιστεί».

Και πρόσθεσε ο Σάουθγκεϊτ για τον Μπέλινγχαμ: «Είχε μια φανταστική σεζόν. Το να μπει στο μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο και να αποδώσει με τον τρόπο που έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ήταν μια πραγματικά απίστευτη, απίστευτη χρονιά για αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε το Σάββατο (1/6) το Champions League.

Έχει ταπεινότητα και κατανόηση. Είμαι σίγουρος ότι όταν μπήκε σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Μαδρίτη, αναγνώρισε πως έπρεπε να κερδίσει τον σεβασμό ανθρώπων όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Τόνι Κρόος, αλλά θα είχε και λίγο σεβασμό στο προπονητικό γήπεδο. Έχει προσαρμοστεί τόσο καλά».

Απ’ την πλευρά του ο αμυντικός της Νιούκαστλ, Κίραν Τρίπιερ, ο οποίος θα είναι αρχηγός της Αγγλίας στον αγώνα της Δευτέρας (3/6) στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, είπε ότι η ωριμότητα του Μπέλινγχαμ είναι εντυπωσιακή.

«Δεν μοιάζει με… 20χρονο. Είναι τόσο ώριμος για την ηλικία του κι αυτό έρχεται με πίεση επίσης, ειδικά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι είμαστε χαρούμενα γι’ αυτόν, όχι μόνο για το Champions League, αλλά για τη σεζόν που είχε. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε μαζί του και ελπίζουμε να μπορέσει να φέρει αυτή τη φόρμα και στους αγώνες του με την Αγγλία».//ΓΡ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ