Ο Ρούνε… χρειάζεται τον Τζόκοβιτς για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του (video)

by admin
4 views

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να καταργεί τη λογική, καθώς όχι μόνο κατάφερε να δώσει το “παρών” στο Wimbledon, αναρρώνοντας ταχύτατα από το χειρουργείο στο γόνατό του, αλλά προχωράει στο τουρνουά με μόνο στόχο τον τίτλο.

Έως τώρα δεν έχει εμφανίσει το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο, αλλά δεν έχει βρει και κάποιον αντίπαλο ικανό να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιάζονταν.

Αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στον γύρο των “16”, όπου θα έχει απέναντί του τον Χόλγκερ Ρούνε.

Ο 21χρονος Δανός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μοιάζει να έχει πατήσει λίγο… φρένο στην αναμενόμενη άνοδό του. Το αγωνιστικό του ταβάνι παραμένει τρομερά υψηλό και όσα έχει πετύχει για την ηλικία του τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Η απώλεια της σταθερότητάς του, όμως, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε και τροφοδοτεί, δηλώνοντας πως θέλει να αποτελέσει μέλος του επόμενου big-3 του τένις (μαζί με Αλκαράθ και Σίνερ), έχουν ρίξει ελαφρώς τις “μετοχές” του.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια συνθήκη, απέναντι στην οποία παρουσιάζεται πάντα συνεπής και αυτή δεν είναι άλλη από τις αναμετρήσεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Δανός παίζει το πιο σοβαρό, συγκεντρωμένο και ποιοτικό τένις του όποτε αντιμετωπίζει τον Σέρβο “θρύλο”.

Είχε δώσει μια ιδέα για αυτό από το πρώτο τους κιόλας παιχνίδι, όταν και είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην ήττα με 3-1 σετ (6-1, 6-7, 6-2, 6-1) στο US Open του 2021, μόλις στα 18 του.

Από εκεί και πέρα, οι τέσσερις επόμενες συναντήσεις τους έχουν εξελιχθεί σε απολαυστικά ντέρμπι και έχουν μοιραστεί από δύο νίκες.

Απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο Ρούνε έχει πανηγυρίσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, στον εκπληκτικό τελικό του Παρισιού το 2022.

Είναι βέβαιο, πως με βάση όσα έχουμε δει έως τώρα από αυτόν, η πρόκληση της αντιμετώπισης του Τζόκοβιτς στο γρασίδι είναι ακόμη πιο απαιτητική, αλλά δύσκολα θα έβρισκε ευνοϊκότερες προϋποθέσεις, για να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικός.//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ