Ο Πόποβιτς ανέλαβε την Αυστραλία

by admin
1 views

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέκτησε το ασιατικό Champions League, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Γκράχαμ Άρνολντ, που απολύθηκε λόγω των κακών αποτελεσμάτων στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σε ηλικία 51 ετών, ο πρώην αμυντικός και αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας (2001-2006), θα έχει ως αποστολή να διορθώσει την κατάσταση στον Γ’ όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2026, καθώς η Αυστραλία είναι 5η και προτελευταία μετά από δύο αγωνιστικές. Τα “καγκουρό” έχασαν εντός έδρας (1-0) από το Μπαχρέιν αυτόν τον μήνα πριν την “λευκή” ισοπαλία (0-0) στην Ινδονησία.

Ο Πόποβιτς, κάτοχος του ασιατικού Champions League με την Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς το 2014, ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Γκράχαμ Άρνολντ, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, Τζέιμς Τζόνσον: «Η διεθνής του εμπειρία, ιδιαίτερα στην ασιατική ήπειρο, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά του να καθοδηγήσει την Αυστραλία στην διεθνή σκηνή», πρόσθεσε.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ