Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προειδοποιεί… – www.ertsports.gr

by admin
1 views

Αφού κατέκτησε την Premier League κατά την πρώτη του σεζόν, όπου σημείωσε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε ένα απογοητευτικό ταξίδι την περασμένη σεζόν για τα δικά του δεδομένα, κυρίως λόγω των πολλαπλών τραυματισμών που υπέστη. Παρ’ όλα αυτά, κατέκτησε και πάλι το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού, καθώς κατάφερε να πετύχει 27 γκολ στο πρωτάθλημα και 38 συνολικά.

Στην τρέχουσα περίοδο, ωστόσο, ο Νορβηγός διεθνής έχει ήδη τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του μετά από μόλις δύο αγώνες πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ εναντίον της Ίπσουιτς το Σάββατο (24/8). Ο προπονητής των “Πολιτών” είναι γεμάτος επαίνους για το αστέρι του, καθώς αποκάλυψε πως ο 24χρονος έχει γίνει πιο “κοφτερός” αυτή τη σεζόν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε: «Είχα την αίσθηση ότι είναι πιο οξυδερκής. Μετά τις προπονήσεις, μένει περισσότερο για να εξασκηθεί στις σέντρες και τα κοντρόλ. Την περασμένη σεζόν δεν συνέβη ποτέ αυτό γιατί δεν ήταν τέλειος. Με το σώμα του, πρέπει να είναι τέλειος για να αποδώσει σε αυτό το επίπεδο. Την περασμένη σεζόν ήταν μια χαρά.

Μου αρέσει όταν τρέχει πολύ. Μου αρέσει όταν πιέζει σαν ζώο. Βοηθάει στο να πετύχει ένα γκολ. Όταν είσαι συνδεδεμένος αμυντικά, είσαι συνδεδεμένος επιθετικά. Η γλώσσα του σώματός του… φανταστείτε ότι ένας κεντρικός αμυντικός έχει την μπάλα και κάνει σπριντ με το σώμα και τα πόδια του να κινούνται. Είναι τρομακτικό. Και μας βοηθάει με τους ανθρώπους στο κέντρο να τον υποστηρίξουν. Και τότε είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο υψηλό pressing. Τον χρειαζόμαστε. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Αν δεν βάλεις γκολ, δεν πειράζει. Αλλά πρέπει να το κάνεις».

Ο πρώην αστέρας της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα επιστρέψει στη δράση το Σάββατο (31/8), καθώς οι “Σίτιζενς” ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν τη Γουέστ Χαμ σε μια αναμέτρηση της Premier League.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ