Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι και… κυνηγάει την ΑΕΚ για τον τίτλο

by admin
0 views

Ο αγώνας

Στην Τούμπα το παιχνίδι ήταν ζωτικής σημασίας και για τις δυο ομάδες, καθώς με νίκη θα μπορούσαν να έχουν αρκετές πιθανότητες για να είναι διεκδικήτριες του τίτλου της φετινής Super League. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να δώσει την μπάλα στον Ολυμπιακό με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα, με τους “ερυθρόλευκους” να πατάνε πιο πολύ περιοχή από ότι οι γηπεδούχοι. Με τους Μαρτίνς και Μασούρα να έχουν δημιουργικό και εκτελεστικό ρόλο, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξε πως ήθελε να απειλήσει τον “δικέφαλο του βορρά”, αλλά όλες οι προσπάθειες κατέληξαν εκτός εστίας. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην κόντρα με τον Κωνσταντέλια να πατάει στην περιοχή στο 14ο λεπτό, με τον Τζολάκη να πέφτει στα πόδια του και τον VAR να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς να υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Στο 26ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πάλι σε κόντρα επίθεση με τον Τάισον να πλασάρει ιδανικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Τζολάκη για το 1-0 του “δικεφάλου του βορρά”.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι και… κυνηγάει την ΑΕΚ για τον τίτλο

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε αντίστοιχη ένταση με τον Ολυμπιακό να επανέρχεται με την κατοχή της μπάλας αλλά σε καμία από τις προϋποθέσεις που δημιούργησε δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-0 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να έχει την μπάλα υπό τον έλεγχο της, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ θέλησε να γίνει πιο απειλητικός με τον Ολυμπιακό να μην έχει τα ηνία του αγώνα, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Τόμας προσπάθησε να χωθεί ενδιάμεσα από τα στόπερ των “ερυθρόλευκων” αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να είναι αυτός που θα άλλαζε τον δίκτυ του σκορ. Από ένα κόρνερ του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι έδιωξαν την μπάλα με τον Κωνσταντέλια να κάνει μια εξαιρετική ντρίμπλα και στη συνέχεια να πασάρει ιδανικά στον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Τζολάκη όπου και τον νίκησε για το 2-0 του ΠΑΟΚ έχοντας ισχυρό προβάδισμα εν όψει της συνέχειας στο 65′.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι και… κυνηγάει την ΑΕΚ για τον τίτλοΟ ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι και… κυνηγάει την ΑΕΚ για τον τίτλο

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ κράτησε τις γραμμές του παρά το φοβερό σουτ που εξαπέλυσε ο Όρτα στις καθυστερήσεις, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια τεράστια νίκη με 2-0. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφερε τον “δικέφαλο του βορρά” στο -1 από την ΑΕΚ, για να γίνει εκείνος το “άλογο” που θα συνεχίσει την κούρσα για να βρεθεί στην πρώτη θέση.

ΓΚΟΛ: 26′ Τάισον, 65′ Ζίβκοβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 90+3′ Όρτα
Κίτρινες: 49′ Σβαμπ, 49′ Ποντένσε, 54′ Κάρμο, 57′ Τόμας, 62′ Κίνι

 ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Σάστρε, Σβαμπ,Μεϊτέ Τάισον, Κωνσταντέλια (75′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς (75′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (59′ Σαμάτα)

 Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (66′ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Μασούρας, Ναβάρο//ΓΡ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ