Ο Ολυμπιακός την πρόκριση, το Περιστέρι το χειροκρότημα

by admin
1 views

Ο Ολυμπιακός είχε για κορυφαίους τους Σάσα Βεζένκοφ (20π.) και Φίλιπ Πετρούσεφ (19π., 9ριμπ.), ενώ από το Περιστέρι ξεχώρισαν οι Κρις Κόφεϊ (19π.) και Τόμπιν Κάρμπερι (14π., 7 ασ.).

Το Περιστέρι έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, πίεσε τον Ολυμπιακό σε μεγάλο βαθμό, ο οποίος έδειξε πως χρειάζεται δουλειά, για να κατορθώσει να βγάλει στο παρκέ την μεγάλη του ποιότητα.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη μπήκε ψυχωμένα στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Κόφεϊ και Πάπας οικοδόμησε μια διαφορά της τάξεως των έξι πόντων (2-8). Ο Ολυμπιακός δεν είχε βρει τα πατήματά του, όμως ο Βεζένκοφ με δύο σερί τρίποντα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ με κάρφωμα του Ράιτ, γράφτηκε το 10-8, υπέρ των Πειραιωτών. Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων, είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, με τους Κάρμπερι και Πάττον να συνεργάζονται αρμονικά. Οι “ερυθρόλευκοι” χάρη στη μεγαλύτερη ποιότητά τους, έκλεισαν την πρώτη περίοδο, προηγούμενοι με 22-19, έχοντας τον Ντόρσεϊ, σε καλή εκτελεστικά ημέρα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, έσφιξαν στον αμυντικό τομέα, έγιναν πιο σκληροί, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να μείνει άποντο για περίπου πέντε λεπτά. Αυτό φυσικά έδωσε το δικαίωμα στον σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, να ξεφύγει στο σκορ, με το 34-19, να αναγκάζει τον Λιμνιάτη να καλέσει τάιμ-άουτ. Η επιστροφή των Ξανθόπουλου και Κάρμπερι, συμμάζεψε την επίθεση των τυπικά φιλοξενούμενων, ενώ ο Έντι με εφτά πόντους, συνιστούσε απειλή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπαρτζώκας είχε δώσει εντολή να ταϊστεί ο Πετρούσεφ, ο Σέρβος ήταν παραγωγικός, καθώς οι ψηλοί του Περιστερίου είχαν φορτωθεί με φάουλ. Το 41-34 πιθανότατα άφηνε ικανοποιημένους και τους δύο προπονητές, ύστερα από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Intime

Το Περιστέρι ήταν εντυπωσιακό στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Ολυμπιακού, που δεν ήξερε, τι τον χτύπησε. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ατομικές ενέργειες του Βεζένκοφ και του Ράιτ, οι Περαιώτες, δεν είχαν ρυθμό και στα μετόπισθεν ήταν ευάλωτο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως οι τυπικά φιλοξενούμενοι μέτρησαν 9/9 σουτ εντός πεδιάς στα πρώτα εφτά λεπτά της περιόδου και το 51-58, έφερε εκνευρισμό στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι Κάρμπερι, Κόφεϊ και Πάττον ήταν εξαιρετικοί, όμως το τέταρτο φάουλ του τελευταίου, έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι. Η άνοδος στην απόδοση των Πετρούσεφ και Φουρνιέ, έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους (60-63) και το τέταρτο δεκάλεπτο, θα έκρινε ποια ομάδα, θα περνούσε τον τελικό του Super Cup.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν άκρως παραγωγικός στη θέση πέντε, εκμεταλλευόμενος την απειρία του Ζούγρη, ενώ και ο Πίτερς με μεγάλα σουτ, έγραψε το 64-65 και η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο. Μάλιστα στο 35′ της αναμέτρησης ο Πάτον έκανε πέμπτο φάουλ και ο Λιμνιάτης, πέρασε εκ νέου στο παιχνίδι τον Ζούγρη. Το Περιστέρι αδυνατούσε να πετύχει ένα μεγάλο σουτ, για να βάλει μεγάλη πίεση στον αντίπαλό του και το 77-72, έδινε αβαντάζ νίκης στους Κυπελλούχους Ελλάδας. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν άποντοι για δυόμισι, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε προς το τέλος και δίκαια προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup με σκορ 79-74.//ΔΜ

Ο Ολυμπιακός την πρόκριση, το Περιστέρι το χειροκρότημα
Intime

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-34, 60-63, 79-74

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ