Ο Ολυμπιακός… κατατάσσεται και περιμένει αντίπαλο στο Final-4

by admin
5 views

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη (14/5, 19:30) στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά την Μπρέσια, με στόχο να πετύχει την πέμπτη διαδοχική νίκη του και να διατηρήσει ελπίδες για την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου. Για να τα καταφέρει, δεν αρκεί όμως η δική του νίκη, καθώς θα χρειαστεί και απώλεια της Φερεντσβάρος, η οποία αργότερα την ίδια ημέρα (14/5, 21:00) φιλοξενεί στη Βουδαπέστη την Μπαρτσελονέτα. Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας έχουν προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των “ερυθρολεύκων” και κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, όμως ακόμη και απώλεια ενός βαθμού (αν δηλαδή νικήσουν στα πέναλτι) μπορεί να φέρει ανατροπή στην κορυφή. Σημειώνεται ότι Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, άρα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων.

Ακόμη κι όταν κριθεί πάντως η πρωτιά στον Β΄ όμιλο, ο Ολυμπιακός δεν θα γνωρίζει τον αντίπαλό του στον ημιτελικό. Θα πρέπει να περιμένει ως την Τετάρτη (15/5) και το ντέρμπι κορυφής του Α΄ ομίλου, ανάμεσα στην Προ Ρέκο και τη Νόβι Μπέογκραντ, με τους πρωταθλητές Ιταλίας και Ευρώπης να έχουν προβάδισμα ενός βαθμού, χάρη στη νίκη τους στα πέναλτι στο ματς του πρώτου γύρου, στο Βελιγράδι. Ο νικητής της αναμέτρησης θα τερματίσει πρώτος και θα παίξει στον ημιτελικό με τον δεύτερο του Β΄ ομίλου, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας (αν δηλαδή η σερβική ομάδα επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι), η Προ Ρέκο θα τερματίσει πρώτη λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο (11/5), είχε νικήσει 13-12 στην Ιταλία την Μπρέσια, η οποία δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό στη φάση των “8”. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Κροάτης Νέναντ Πέρις και ο Μαυροβούνιος Βέσελιν Μίσκοβιτς.

Το πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των “8” του Champions League ανδρών:

Α΄ Όμιλος:

Τετάρτη 15/5

20:00 Προ Ρέκο (Ιταλία)-Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)
21:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες):

  1. Προ Ρέκο 14
  2. Νόβι Μπέογκραντ 13
  3. Μαρσέιγ 3
  4. Γιάντραν Σπλιτ 0

Β΄ Όμιλος:

Τρίτη 14/5

19:30 Ολυμπιακός – Μπρέσια (Ιταλία)
21:00 Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Η βαθμολογία (Σε 5 αγώνες):

  1. Φερεντσβάρος 12
  2. Ολυμπιακός 11
  3. Μπαρτσελονέτα 7
  4. Μπρέσια 0.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ