Ο οκτάχρονος πιανίστας Εμμανουήλ Κουτσάκης στην ΕΡΤ3

by admin
0 views

Ο οκτάχρονος Εμμανουήλ Κουτσάκης συμμετείχε στον διαγωνισμό «The American Protégé International Piano and Strings Competition» στην κατηγορία των νέων μουσικών (Young Musicians), ηλικίας 5 – 10 ετών και κέρδισε την πρώτη θέση.

Το βραβείο αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά το δέκατο έβδομο που έλαβε ο Εμμανουήλ, ο οποίος δεν είναι μόνο ερμηνευτής, αλλά και συνθέτης και συμμετείχε σε διάφορους εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Καταλυτικό ρόλο στην ενασχόλησή του με το πιάνο έπαιξε η μητέρα του, η οποία είναι γιατρός και συνάμα είχε σπουδάσει πιάνο και την περίοδο του κορονοϊού άρχισε να κάνει τα πρώτα σοβαρά βήματα.

Επειδή ήταν πολύ μικρός οι δάσκαλοι δίσταζαν να του κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Η Δρ. Inga Avetisova όταν τον άκουσε για πρώτη φορά να παίζει πιάνο ενθουσιάστηκε και ανέλαβε να τον διδάξει και έκτοτε κατακτούν το ένα βραβείο μετά του άλλου.

Ο μικρός Εμμανουήλ δεν έχει έφεση μόνο στο πιάνο, αλλά και στα μαθηματικό και στον αθλητισμό. Από μικρός ξεκίνησε μαζί με τον πατέρα του να συμμετέχει σε μαραθωνίους και άλλα αθλητικά δρώμενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ