Ο Νόα Λάιλς σχεδιάζει να αντιγράψει την επιχειρηματική κίνηση του Μάικλ Τζόρνταν

by admin
1 views

Ο Λάιλς ήταν ένα από τα αστέρια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, κερδίζοντας το χρυσό σε έναν συναρπαστικό τελικό 100μ. Νίκησε τον Κισέιν Τόμσον από την Τζαμάικα για μόλις 0,005 δευτερόλεπτα σε ένα απίστευτα σφιχτό φώτο-φίνις στο “Stade De France”.

Ο Αμερικανός πήρε επίσης χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200μ. παρά το γεγονός ότι έτρεξε αφού βρέθηκε θετικός στο COVID-19. Αλλά μετά την κατάκτηση του πρώτου του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου, που ήρθε να προστεθεί στους τρεις τίτλους του σε παγκόσμια πρωταθλήματα την προηγούμενη χρονιά, ο Λάιλς παρουσίασε ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει.

Ο Λάιλς, ο οποίος είναι αθλητής της Adidas, παραδέχτηκε ότι θέλει απεγνωσμένα να αποκτήσει το δικό του παπούτσι με την υπογραφή του και να κάνει κάτι που δεν κατάφερε ποτέ ο πρώην μεγάλος Αμερικανός αθλητής του σπριντ Μάικλ Τζόνσον.

«Θέλω το δικό μου παπούτσι», είπε.

«Μιλάω απολύτως σοβαρά. Δεν υπάρχουν χρήματα στα καρφιά. Ακόμα και ο Μάικλ Τζόνσον δεν είχε το δικό του αθλητικό παπούτσι. Για το πόσα μετάλλια φέρνουμε πίσω, για τη φήμη που παίρνουμε, το γεγονός ότι αυτό δεν έχει συμβεί είναι τρελό».

Ο Λάιλς έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τους παίκτες και τους οπαδούς του ΝΒΑ, αφού έθεσε θέμα με τη χρήση του όρου «παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Ωστόσο, η φιλοδοξία του σημαίνει ότι θα μπορούσε ουσιαστικά να αντιγράψει το σχέδιο του Τζόρνταν, ο οποίος φέρεται να έχει βγάλει το επιβλητικό ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη συνεργασία του με τη Nike που άλλαξε το παιχνίδι.

Μετά τη συνεργασία του με την Converse και την Adidas κατά την εποχή του στο κολέγιο, ο Τζόρνταν υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Nike, η οποία ξόδεψε όλο τον προϋπολογισμό που διέθετε για τους νεοσύλλεκτους παίκτες του ντραφτ του 1984 σε αυτόν.

Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν μια αριστουργηματική κίνηση, καθώς σε μια εκπληκτική πρώτη σεζόν για τους Σικάγο Μπουλς, οι πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών του Τζόρνταν την πρώτη χρονιά ανήλθαν στα 162 εκατομμύρια δολάρια και αναφέρθηκε ότι η υποκατηγορία συνέβαλε με 5 δισεκατομμύρια δολάρια στις ακαθάριστες πωλήσεις των 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ