Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να… κάνει παρέα στον Μπενίτεθ

by admin
2 views

Οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League στην “OPAP Arena” στις 29 Μαΐου κόντρα στη Φιορεντίνα. Όπως είναι απόλυτα λογικό, αυτός θα είναι ο σημαντικότερος αγώνας των 99 ετών της ύπαρξής τους. Παράλληλα θα είναι και ο 3ος πιο σημαντικός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τον τελικό του EURO 2004 και εκείνον του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Ωστόσο, πέρα από το σπουδαίο ομαδικό επίτευγμα που βρίσκεται στον ορίζοντα, υπάρχουν και μερικά ατομικά.

Ένα εξ αυτών αφορά αποκλειστικά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός θα επιχειρήσει να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή πανηγύριζε με την κούπα του Europa League, ως προπονητής της Σεβίλλης. Παρ’ ότι λοιπόν είναι πολλοί και όσοι έχουν κατακτήσει πολλαπλά ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και εκείνοι που το έχουν κάνει σε συνεχόμενες χρονιές, ο “Μέντι” πάει να κάνει κάτι -σχεδόν- αδιανόητο.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς του Ολυμπιακού θα επιχειρήσει να γίνει ο δεύτερος στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που κατακτά δύο συνεχόμενες σεζόν μια διοργάνωση της UEFA με διαφορετική ομάδα. Έως τώρα, μόνον ένας το έχει καταφέρει αυτό. Ο λόγος για τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος το 2003/2004 είχε κερδίσει το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια, ενώ το 2004/2005 το Champions League με τη Λίβερπουλ, στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης. Κάπως έτσι, ο Μεντιλίμπαρ επιδιώκει να μπει σε ένα… κλαμπ που έως τώρα έχει μόνο ένα μέλος.//Α.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ