Ο Κούμαν τα… έριξε σε Ντε Γιόνγκ και Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό

by admin
0 views

Ο προπονητής της Ολλανδίας Ρόναλντ Κούμαν είπε ότι τόσο ο Φρένκι ντε Γιονγκ όσο και η ομάδα του η Μπαρτσελόνα ευθύνονται για τον τραυματισμό στον αστράγαλο που οδήγησε τον μέσο της ομάδας εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Δεν έχει νόημα να απαντάμε σε ερωτήσεις για θέματα που δεν είναι πλέον επίκαιρα», είπε μιλώντας την Παρασκευή (12/6) σε δημοσιογράφους στο Βόλφσμπουργκ. «Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό από τότε που φτάσαμε εδώ», είπε σχετικά με τον Ντε Γιονγκ αφού οι γιατροί είπαν ότι ήταν απίθανο να είναι αρκετά ικανός για να παίξει.

Αμέσως μετά τη νίκη 4-0 επί της Ισλανδίας στο Ρότερνταμ ο Κούμαν κατηγόρησε τη Μπαρτσελόνα ότι χρησιμοποιούσε επίμονα τον Ντε Γιονγκ παρά τις μάχες του με τον τραυματισμό στον αστράγαλο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. «Φυσικά, εξαρτάται και από τον ίδιο τον παίκτη. Έχω μιλήσει και με τον Φρένκι για αυτό, αλλά αυτό παραμένει μεταξύ εμένα και του παίκτη. Έχω λίγο περισσότερες πληροφορίες, αλλά έχω τελειώσει με αυτό τώρα», πρόσθεσε ο Κούμαν.

Ο μέσος Τεούμ Κοοπμέινερς αποκλείστηκε επίσης λόγω τραυματισμού στη βουβωνική χώρα. Ο Κούμαν κάλεσε μόνο έναν αντικαταστάτη, τον αριστερό ακραίο μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ίαν Μάατσεν και είπε ότι το έκανε επειδή δεν ήθελε να διαταράξει τη δυναμική εντός της ομάδας.

«Ο Ίαν Μάατσεν ήταν ήδη στην προεπιλογή, είναι ένας πολυλειτουργικός παίκτης που έχει μείνει εκτός δράσης μόλις μια εβδομάδα. Όλες οι άλλες επιλογές έχουν φύγει εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν ξέρω πού είναι όλες. Μέσα σε αυτούς τους 25 παίκτες που απομένουν μπορούμε να πάμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Παίζουμε με τρεις χαφ και έχουμε πέντε. Και μπορείς πάντα να μετακινήσεις κάποιον ένα σημείο πίσω ή κάποιον από τα μπακ μία γραμμή μπροστά. Δεν θα είναι ποτέ δικαιολογία σε αυτό το τουρνουά, ό,τι κι αν συμβεί, να μην έχω καλέσει έναν 26ο παίκτη», είπε ο Κούμαν.

«Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα για την Κυριακή στο Αμβούργο απέναντι στους Πολωνούς. Αλλά δεν θα τελειώσουμε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τους 11 παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσουμε την Κυριακή. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτόν τον όμιλο».//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ