Ο κορμός της Μακάμπι Τελ Αβίβ ένα βήμα πριν τη διάλυση

by admin
1 views

Ο μεταγραφικός… πυρετός έχει ξεκινήσει στην EuroLeague, με τις ομάδες να οργανώνουν τον σχεδιασμό τους και να χτυπούν ήδη κάποιους από τους σπουδαιότερους στόχους, και τους φιλάθλους να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τις κινήσεις.

Το καλοκαίρι, όμως, ακόμη κι αν έχει δρόμο μπροστά του, μοιάζει να έχει από τώρα μια μεγάλη ηττημένη, που δεν είναι άλλη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η “ομάδα του λαού” πραγματοποίησε μια μεγάλη υπέρβαση την περασμένη σεζόν. Υπό συνθήκες που θα μπορούσαν εύκολα να τη λυγίσουν και να τη διχάσουν, έμεινε απόλυτα ενωμένη εντός και εκτός παρκέ και λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους παράγοντες, χωρίς καν την έδρα της, παρουσίασε ένα από τα πιο δυνατά σύνολα της EuroLeague.

Ο “αρχιτέκτονας” αυτής της επιτυχίας, Όντεντ Κάτας, επιβραβεύθηκε με επέκταση συμβολαίου, αλλά ήταν μάλλον προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες αποχωρήσεις των βασικών του παικτών.

Πλέον, ο Λορένζο Μπράουν είναι μέλος του Παναθηναϊκού, ο Μπόνζι Κόλσον της Φενέρμπαχτσε, στην οποία οδεύει και ο Γουέιντ Μπόλντγουιν. Παράλληλα, ο Τζος Νίμπο αποτελεί παρελθόν, όντας πιθανώς έτοιμος να μετακομίσει στο Μιλάνο.

Μια απλή ματιά στους αριθμούς της περσινής Μακάμπι, αποδεικνύει εμφατικά το μέγεθος αυτών των απωλειών.

Συγκεκριμένα, με τις τέσσερις αυτές αποχωρήσεις, η ισραηλινή ομάδα χάνει:

Τους τέσσερις πρώτους σκόρερ της, και μάλιστα τους μόνους “διψήφιους” (Μπόλντγουιν 17.4, Μπράουν 13.2, Κόλσον 12.6, Νίμπο 11.2).

Τους τέσσερις πρώτους σε αξιολόγηση (Μπόλντγουιν 19.1, Νίμπο 16.7, Κόλσον 14, Μπράουν 13.1)

Τους τέσσερις πρώτους σε λεπτά συμμετοχής (Μπράουν 29:18, Κόλσον 28:27, Μπόλντγουιν 27:33, Νίμπο 23:43)

Τους δύο πρώτους ριμπάουντερ (Νίμπο 7.1, Κόλσον 5.3)

Τους δύο πρώτους σε ασίστ (Μπράουν 6.1, Μπόλντγουιν 4.9)

Τους τρεις πρώτους σε κλεψίματα (Κόλσον 1.2, Μπράουν 1, Μπόλντγουιν 1)

Τον πρώτο σε τάπες (Νίμπο 0.9)

Τα κενά που αφήνουν αυτοί οι τέσσερις πρωτοκλασάτοι στις θέσεις τους παίκτες, φαντάζει σχεδόν απίθανο να καλυφθούν, και ο τρόπος που θα ανταποκριθεί η Μακάμπι στις νέες συνθήκες παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.//ΑΦ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ