Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τους Βρετανούς να φύγουν άμεσα από τον Λίβανο

by admin
1 views

Το Ηνωμενο Βασίλειο στέλνει 700 στρατιώτες στη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο σε ετοιμότητα για τις συγκρούσεις που εντείνονται στην περιοχή. 

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ενισχύουμε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, νομίζω ότι θα το περιμένατε αυτό υπό το φως της κλιμάκωσης” είπε ο Κιρ Στάρμερ και πρόσθεσε ότι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να “φύγουν αμέσως” από το Λίβανο. 

Η κατάσταση στη χώρα περιγράφεται ως επιδεινούμενη “ραγδαία, με καταστροφικές συνέπειες”.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πώς ο πρωθυπουργός θα διασφαλίσει ότι η κατάσταση δεν θα επαναληφθεί το χάος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον έλεγχο τον Αύγουστο του 2021, ο σερ Στάρμερ είπε: “Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμένα προς τους Βρετανούς υπηκόους στο Λίβανο είναι να φύγουν αμέσως”.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή πρόσθεσε σύμφωνα με το BBC  ότι η διαφορά, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ότι υπάρχουν εμπορικές πτήσεις που φεύγουν από τον Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι πραγματοποίησε συνάντηση με άλλους υπουργούς, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και διπλωμάτες το απόγευμα της Τρίτης για να επεξεργαστεί τα σχέδια της κυβέρνησης.

“Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε όλες τις πλευρές να αποσυρθούν από τη σύγκρουση για να αποτρέψουμε περαιτέρω τραγικές απώλειες ζωών.

“Η κυβέρνησή μας διασφαλίζει ότι όλες οι προετοιμασίες είναι έτοιμες για την υποστήριξη των Βρετανών υπηκόων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

Θέλω να ευχαριστήσω το βρετανικό προσωπικό που αναπτύσσεται στην περιοχή για τη δέσμευση και τον επαγγελματισμό του”, δηλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Το BBC επικαλείται αξιωματούχους που λένε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη σημαντική διπλωματική και στρατιωτική παρουσία κοντά στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο και δύο πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού – το RFA Mounts Bay και το HMS Duncan – τα οποία βρίσκονταν στην ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία έχει επίσης αεροπλάνα και ελικόπτερα σε ετοιμότητα.

Η κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι πιθανό να αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης για τον πρωθυπουργό και άλλους παγκόσμιους ηγέτες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη το πρωί ώστε να συμμετάσχει στην Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ