Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου φύγουν αμέσως, για την ασφάλειά τους

by admin
1 views

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, κάλεσε τη Δευτέρα τους κατοίκους των χωριών του Λιβάνου να φύγουν αμέσως για την ασφάλειά τους. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού έγιναν μια ώρα αφότου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «εντατικά πλήγματα» σε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Χάγκαρι είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τα χτυπήματα: «Προς τους κατοίκους των χωριών του Λιβάνου, την επόμενη περίοδο θα επιτεθούμε σε τρομοκρατικούς στόχους στον Λίβανο. Όποιος βρίσκεται κοντά σε σπίτια ή εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες η Χεζμπολάχ κρύβει τα όπλα της, σας καλούμε να μείνετε μακριά από αυτά, εκθέτει εσάς και τις οικογένειές σας σε κίνδυνο».

Ο Χαγκάρι είπε ότι η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυραύλους κρουζ, ρουκετοβομβίδες, εκτοξευτές ρουκετών και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέσα σε σπίτια πολιτών, εκμεταλλευόμενοι τον άμαχο πληθυσμό. Ο Χάγαρη πρόσθεσε: «Ακολουθούμε αυτές τις δραστηριότητες, παρακολουθούμε τα μέσα μάχης και τα καταστρέφουμε με ακριβείς επιδρομές».

Επεσήμανε ότι το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά από ενδείξεις για την πρόθεσή της να εκτοξεύσει πυραύλους κατά του Ισραήλ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα χερσαίας εισβολής στον Λίβανο, ο Χαγκάρι είπε: «Ο στρατός θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ».

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Sky News Arabia, τα ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές σε πολλές περιοχές στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Jabal al-Rayhan, των προαστίων του Burj al-Shamali, του Zibqin, των προαστίων της Qasimiya, της Zibqin, των περιοχών του Kafr Rumman και περιοχών στη βόρεια Μπεκάα.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ