Ο ισραηλινός στρατός επαναστρατολογεί εφέδρους που είχαν εξαιρεθεί

by admin
3 views

Ο ισραηλινός στρατός και το γραφείο του Υπουργού Άμυνας Yoav Galant ανακοίνωσαν ότι ο τελευταίος εξέδωσε οδηγίες για να κληθούν στρατιώτες που υπηρέτησαν στις εφεδρικές δυνάμεις και απέκτησαν πρόσφατα απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία και εξακολουθούν να είναι σε ηλικία που τους δικαιούται για υπηρεσία.

Αυτό έρχεται υπό το φως μιας νέας αξιολόγησης της κατάστασης και του εύρους των δραστηριοτήτων των τακτικών και εφεδρικών δυνάμεων, και ως μέρος του σχεδίου του ισραηλινού στρατού να αυξήσει τον αριθμό των ατόμων σε στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε κοινή δήλωση από τον ισραηλινό στρατό και το Γραφείο του Υπουργού Άμυνας.

Η δήλωση εξηγεί ότι ο στρατός έχει ήδη αρχίσει να έρχεται σε επαφή με υποψηφίους για εφεδρική υπηρεσία που υπηρέτησαν σε «ζωτικές μονάδες».

Ο ισραηλινός στρατός επαναστρατολογεί εφέδρους που είχαν εξαιρεθεί
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Ariel Schalit)

Το κείμενο της δήλωσης αναφέρει: «Υπό το πρίσμα της αξιολόγησης της κατάστασης και της έκτασης των δραστηριοτήτων των τακτικών και εφεδρικών δυνάμεων, και στο πλαίσιο της επιχείρησης που ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών, Ο Υπουργός Άμυνας εξέδωσε οδηγίες να επιστρέψουν στην θητεία οι έφεδροι στρατιώτες που απαλλάχθηκαν από την υπηρεσία λόγω μείωσης των δυνάμεων και που είναι ακόμη ενήλικοι».

Και συνέχισε, «Στο πλαίσιο αυτό και αφού ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προετοιμασίες, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να υποβάλλει αιτήσεις στους σχετικούς υποψηφίους που υπηρέτησαν σε ζωτικής σημασίας σχηματισμούς. Και στις διάφορες μονάδες ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η νέα απόφαση περιλαμβάνει περίπου 15 άτομα ηλικίας έως 35 ετών που «εκτέλεσαν τακτική υπηρεσία και απαλλάχθηκαν από την εφεδρική υπηρεσία μετά την απαλλαγή τους από την υποχρεωτική υπηρεσία».

Εδώ και μήνες, ο ισραηλινός στρατός υποφέρει από έλλειψη στρατιωτών λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Οκτώβριο, των εντατικών επιχειρήσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Gallant αποκάλυψε ότι ο στρατός χρειαζόταν 10.000 επιπλέον στρατιώτες αμέσως, εν μέσω αναφορών για «σημαντική αύξηση» του αριθμού των αξιωματικών που ζητούν αποχώρηση από τη στρατιωτική θητεία.

Σε δηλώσεις που εξέδωσε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στην Κνεσέτ, που πραγματοποιήθηκε για να συζητηθεί ο νόμος που απαλλάσσει τον Χαρεντίμ από τη στρατιωτική θητεία, ο Γκάλαντ είπε: «Χρειαζόμαστε 10.000 στρατιώτες άμεσα. Και Μπορούμε να στρατολογήσουμε 4.800 Χαρεντίμ».

Λόγω της έλλειψης δυνάμεων, τον περασμένο Ιούνιο, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τον νόμο επέκτασης της εφεδρικής υπηρεσίας για αύξηση της ηλικίας απαλλαγής από την εφεδρική υπηρεσία κατά τρεις μήνες. Σύμφωνα με την πρόταση, οι μη αξιωματικοί έφεδροι θα υπηρετούσαν μέχρι την ηλικία των 41 αντί για 40 και οι αξιωματικοί θα υπηρετούσαν μέχρι την ηλικία των 46 αντί 45 ετών.

Πηγή Yedioth Ahronoth

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ