Ο Θωμάς Σίδερης υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου για το 2024 (audio)

by admin
2 views

Τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, φιλοξένησε σήμερα στο στούντιο η “Φωνή της Ελλάδας” και η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή την υποψηφιότητά του για τον καλύτερο Ευρωπαίο δημοσιογράφο για το 2024.

Ο Θωμάς Σίδερης που είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος για το βραβείο, συμπεριλήφθηκε στη μικρή λίστα των ετήσιων βραβείων του οργανισμού της Ε.Ε. PRIX EUROPA AWARDS, για τη δημοσιογραφική έρευνα που διενήργησε για το ντοκιμαντέρ του “Η επιστροφή του Ιβάν”, σε συμπαραγωγή από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ωστόσο, η επιτροπή του PRIX EUROPA στην γνωμοδοτική της απόφαση συμπεριέλαβε το σύνολο της δημοσιογραφικής έρευνας που έχει πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια, στις ταινίες που αποτελούν τη λεγόμενη “τριλογία του πολέμου” μαζί με την “Επιστροφή του Ιβάν” και είναι οι ταινίες “Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ” και “Ο γάμος στο Αφρίν”.

Η επιτροπή του PRΙX EUROPA εκτίμησε την ανθρωπιστική προσέγγιση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Είναι χαρακτηριστική η έρευνά του σε ανείπωτες ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου και η έμφαση που δίνει στις αξίες της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και της αλληλεγγύης.

Nα σημειωθεί, ότι η νέα του ταινία με τίτλο Η Επιστροφή του Ιβάν”, έγινε δεκτή στην 25η διοργάνωση του DOC MARKET του MEDIMED ως ολοκληρωμένη ταινία. Αυτή θα παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και σε άλλους φορείς του κινηματογράφου από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και από τις 17 έως 20 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη.

Ο Θωμάς Σίδερης είναι διδάκτορας ανθρωπογεωγραφίας και ασχολείται με ζητήματα χωρικών αναπαραστάσεων και ταυτοτήτων στον κινηματογράφο, και δημιουργός επτά ταινιών μεγάλου μήκους. Η ταινία του ”Σαν τους γλάρους πάνω από τον Kεράτιο”, προβάλλεται αυτή την περίοδο από την Cosmote.

Επίσης, είναι δημιουργός ραδιοφωνικών σειρών στη Φωνή της Ελλάδας και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ειδικεύεται στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ