Ο Ζαν-Μπατίστ Αντρεά νικητής του Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδας 2024

by admin
6 views

Εκπρόσωποι εκατό φοιτητών από εννέα ελληνικά πανεπιστήμια συνεδρίασαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλέξουν τον φετινό νικητή του Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδας. Νικητής είναι ο Ζαν-Μπατίστ Αντρεά για το βιβλίο του Veiller sur elle.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοίνωσε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Ζαν-Λικ Λαβό κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τον εορτασμό της 14ης Ιουλίου.

Στη διάρκεια της χρονιάς, οι Έλληνες γαλλόφωνοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν, στα γαλλικά, τα τέσσερα μυθιστορήματα που βρέθηκαν στη βραχεία λίστα της Ακαδημίας Γκονκούρ: Humus του Γκασπάρ Κενίνγκ, Sarah, Susanne et l’écrivain του Ερίκ Ρενάρτ, Triste Tigre της Νεζ Σινό και Veiller sur elle του Ζαν-Μπατίστ Αντρεά, ο οποίος ήταν και ο νικητής του Βραβείου Γκονκούρ 2023, του σημαντικότερου λογοτεχνικού βραβείου της Γαλλίας. Στη συνέχεια συναντήθηκαν και συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με τους συγγραφείς και ανέλυσαν μεταξύ τους το περιεχόμενο των βιβλίων.

Ο Ζαν-Μπατίστ Αντρεά νικητής του Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδας 2024

Οι φοιτητές, με την υποστήριξη των καθηγητών τους, συμμετείχαν για άλλη μία χρονιά σε αυτό το εκπαιδευτικό και λογοτεχνικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και φυσικά την Ακαδημία Γκονκούρ στο Παρίσι.

Το Βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας είναι ένα από τα 40 εθνικά βραβεία Γκονκούρ που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, με στόχο να συμβάλουν στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας και της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ