Ο διάσημος συγγραφέας Nelson DeMille πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

by admin
1 views

Ο DeMille πέθανε από καρκίνο του οισοφάγου σταδίου τέσσερα την Τρίτη, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του. Ο συγγραφέας, που γεννήθηκε στο Long Island, ήταν γνωστός για τα γεμάτα δράση μυθιστορήματά του, όπως τα «Plum Island», «Charm School» και «The General’s Daughter», το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον John Travolta. Η οικογένειά του έγραψε σε δήλωσή της: «Ο Nelson έδωσε μια γενναία εννιάμηνη μάχη με τον καρκίνο του οισοφάγου. Πιστός στον εαυτό του, αντιμετώπισε αυτήν τη δοκιμασία με θάρρος, χάρη και καλό χιούμορ. Πενθούμε, αλλά ταυτόχρονα γιορτάζουμε την υπέροχη ζωή του και την διαρκή κληρονομιά του ως πατέρα, φίλου και αφηγητή ιστοριών».

Έγραψε 23 μυθιστορήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του, και τα 17 από αυτά έγιναν best-sellers. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «By the Rivers of Babylon», δημοσιεύθηκε το 1978. Το τελευταίο που δημοσίευσε ήταν το «Blood Lines» το 2023.

Όλα τα χειρόγραφα των μυθιστορημάτων του γράφτηκαν με το χέρι σε νομικά σημειωματάρια.

Αφήνει πίσω του τα τρία του παιδιά, τη Lauren, τον Alex και τον James. Η σύζυγός του Sandra πέθανε το 2018 από καρκίνο.

Ο Alex δήλωσε στη Newsday: «Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις γύρω από το τραπέζι της τραπεζαρίας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στην κουζίνα πίνοντας καφέ ή κρασί. Ήταν απλώς ένας υπέροχος οικοδεσπότης.

«Χαιρόταν όταν ήταν ανάμεσα σε κόσμο».

Ο διάσημος συγγραφέας γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1943, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. Σπούδασε για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Hofstra πριν καταταγεί στον στρατό. Παρακολούθησε τη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών και έγινε υπολοχαγός από το 1966 έως το 1969.

Για τις υπηρεσίες του στον Πόλεμο του Βιετνάμ, έλαβε το Μετάλλιο Αέρος, το Χάλκινο Αστέρι, τον Σταυρό Ανδρείας του Βιετνάμ και το Σήμα Μάχης Πεζικού. Αφού αποχώρησε από τον στρατό, ο DeMille επέστρεψε στο Hofstra για να αποκτήσει το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες και την Ιστορία. Ο DeMille προχώρησε σε μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα, καθορισμένη από το δημιουργικό και συναρπαστικό του ύφος.

Ο Alex και η Lauren δήλωσαν στη Newsday ότι το αγαπημένο πρωτότυπο μυθιστόρημα του πατέρα τους ήταν το «The Gold Coast». Δημοσιευμένο το 1990, το βιβλίο περιγράφει τις ζωές των πλουσίων κατοίκων της βόρειας ακτής του Long Island. Τρία από τα μυθιστορήματά του – «The General’s Daughter», «Word of Honor» και «Mayday» – έγιναν ταινίες.

Έβρισκε έμπνευση από την καθημερινή ζωή για να ενσωματώσει στα έργα του. Για παράδειγμα, το «Wild Fire» ακολουθεί έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και το «The Maze» διαδραματίζεται στο Long Island.

Εκτός από την επιτυχία του ως συγγραφέας, ο DeMille θα μείνει αξέχαστος για την καλοσυνάτη φύση του.

Ο Alex δήλωσε στη Newsday: «Ήταν πάντα κάποιος που έφερνε τους ανθρώπους κοντά».

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ