Ο Γ. Αντετοκούνμπο φέρνει… το Hollywood στην Ελλάδα

by admin
1 views

Το Studio Galazio και ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας εταιρίας παραγωγής που επικεντρώνεται στο να μεταφέρει στο παγκόσμιο κοινό ιστορίες με ελληνικά θέματα.

Η πρώτη ταινία της εταιρείας θα είναι μια κωμωδία ληστείας σαν το “Ocean’s Eleven” που θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα, με τον δύο φορές MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να συμμετέχει στην παραγωγή της πρώτης του σεναριακής ταινίας μεγάλου μήκους. Οι λεπτομέρειες της πλοκής και το διεθνές καστ κρατούνται μυστικά, αλλά η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της άτιτλης ταινίας θα αναλάβει ο Μαρκς μαζί με μια ομάδα βετεράνων διεθνών παραγωγών, όπως οι Σάνι Χίντον (“The Stones and Brian Jones”), Ραφαέλ Μπενολιέλ (“Emily in Paris”), Άνταμ Μπ. Στερν (“Blue Jasmine”) και Έρικα Άρονσον (“Blue Jasmine”).

Το αρχικό πρόγραμμα του Galazio περιλαμβάνει επίσης μια δραματική σειρά περιορισμένου κύρους και μια άτιτλη βιογραφική ταινία για μια σημαίνουσα ελληνική προσωπικότητα, όλες υπό ανάπτυξη με ταλέντα υψηλού προφίλ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ρίξουμε επιπλέον φως και θα ενταχθούμε στο κύμα δυναμικής που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός κινηματογράφος διεθνώς, όχι μόνο ως μια υψηλής αξίας τοποθεσία γυρισμάτων για εγχώριες και ξένες παραγωγές, αλλά και ως ένα γόνιμο έδαφος για πρωτότυπες ιστορίες που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορά του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Studio Galazio, Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς.

Ο Μαρκς έχει συνεργαστεί με τις HBO και ESPN Films και είναι συμπαραγωγός και σκηνοθέτης του “King Otto”, ενός ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την απίθανη πορεία της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004. Με επικεφαλής τον Γερμανό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, η ομάδα έφτασε να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, ενώ έως τότε δεν είχε κερδίσει ποτέ ούτε έναν αγώνα σε διοργάνωση. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και σε πλατφόρμες streaming σε περισσότερες από 70 περιοχές, καθιστώντας την μία από τις πιο διαδεδομένες ανεξάρτητες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ