Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα αργήσει να πάρει την απόφασή του

by admin
4 views

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας εξέτασε τις “οργισμένες” αντιδράσεις στην πατρίδα του μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στο τουρνουά, παραδεχόμενος ότι σχεδόν σίγουρα θα είχε φύγει αν η ομάδα είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, αν και… αστειεύτηκε ότι αυτό μπορεί να μην ήταν απαραίτητα η επιλογή του.

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν έχει αποφασίσει ότι ο τελικός του Euro 2024 με την Ισπανία στο Βερολίνο την Κυριακή (14/7, 22:00, ΕΡΤ1) θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι, ο Σάουθγκεϊτ είπε απλά: «Όχι».

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα συναισθήματά μου τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, θα ήταν γελοίο για μένα να σκέφτομαι οτιδήποτε πέρα από τον τελικό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “τριών λιονταριών”. «Έχουμε χρόνο για να πάρουμε μια απόφαση.

Δεν θα χρειαστώ εβδομάδες, αλλά, επίσης, νομίζω ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να δώσω στον εαυτό μου μερικές ημέρες για να σκεφτώ τα πράγματα, οπότε ξέρω πού θα ήταν αν είχαμε βγει στη φάση των ομίλων, αυτό είναι σίγουρο… Δεν νομίζω ότι θα ήταν απαραίτητα δική μου επιλογή».

Ενώ προηγουμένως είχε θεωρηθεί ότι ο Σάουθγκεϊτ θα έφευγε ό,τι κι αν γινόταν, εν μέρει επειδή αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα, υπήρξαν ενδείξεις ότι μπορεί να σκέφτεται να μείνει.

Μία από αυτές ήταν μετά τη νίκη στον ημιτελικό επί της Ολλανδίας, όπου μίλησε για τη νεότητα αυτής της ομάδας σε σχέση με το πόσο συναρπαστική είναι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, για πρώτη φορά.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας επιθυμεί εδώ και καιρό την παραμονή του, με το συναίσθημα αυτό να ενισχύεται από τον δεύτερο διαδοχικό τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ