Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μάλτας

by admin
6 views

Η δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ για το“Poor Things” ήρθε ως μια ακόμα επιβεβαίωση ότι ο Γιώργος Μαυροψαρίδης συγχρονίζεται επιτυχώς με διαλέκτους της κινηματογραφικής γλώσσας που δεν συναντούν σύνορα. Με αφορμή την προβολή της ταινίας «Ιστορίες Καλοσύνης» στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μάλτας, ο μοντέρ της ταινίας θα παραδώσει masterclass για νέους δημιουργούς.

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ αναρτήθηκε χθες, μαζί με το πρόγραμμα και τις προβολές.

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μάλτας
Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της ΜάλταςΟ Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μάλτας

«Ανακαλύψτε τη μεταμορφωτική δύναμη του μοντάζ ως διαδικασία λήψης αποφάσεων που υπερβαίνει την απλή ακολουθία πλάνων, για να γίνει μια μεταμορφωτική δύναμη στη διαμόρφωση της αντίληψης και των προσδοκιών του θεατή, καθοδηγούμενη από τον καταξιωμένο μοντέρ Γιώργο Μαυροψαρίδη, μέλος της ACE. Με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει βραβευμένες ταινίες όπως τον «Αστακό», την «Ευνοούμενη» και το «Poor Things», ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μοιάζει να έχει τελειοποιήσει την τέχνη της διαμόρφωσης της αντίληψης και των προσδοκιών του θεατή μέσω διαισθητικών αποφάσεων». Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στην Uccelliera, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της ΜάλταςΟ Γιώργος Μαυροψαρίδης επίτιμος καλεσμένος στο Μεσογειακό Φεστιβάλ της Μάλτας

Στόχος είναι να ερμηνευτεί πώς η αλληλουχία των σκηνών πληροφορούν το κοινό για τους στόχους του χαρακτήρα «το υπόβαθρο και τη νοοτροπία του ατόμου, ενισχύοντας τελικά την αφήγηση και τις καθηλωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες».

Στο ERTnews παρουσιάσαμε θεματική εκπομπή με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη με αφορμή τη δεύτερη υποψηφιότητα του για Όσκαρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ