Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα

by admin
0 views

Αφίχθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (19/6) στο διεθνές αεροδρόμιο Πιονγκγιάνγκ Σουνάν, έξω από την Πιονγκγιάνγκ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από την υποδοχή που του επιφύλασσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσγειώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τη Βόρεια Κορέα για την υποστήριξή της στην εισβολή του στην Ουκρανία και δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στενά για να ξεπεράσουν τις δυτικές κυρώσεις.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει σταθερά τις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που διεξάγονται στην Ουκρανία», έγραψε ο Πούτιν στο άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).

Ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες «αναπτύσσουν τώρα ενεργά την πολύπλευρη εταιρική σχέση», για παράδειγμα διατηρώντας την «κοινή γραμμή και στάση της Μόσχας και της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνει ότι οι δύο χώρες θα επιδιώξουν επίσης βαθύτερους δεσμούς στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Είπε, ακόμη, ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «αποφασιστικά» εναντίον των προσπαθειών της Δύσης, όπως τις χαρακτήρισε, «να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της δικαιοσύνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ