Ο Βινίσιους πανηγυρίζει για την ποινή φυλάκισης ενός έτους στον δράστη των ρατσιστικών ύβρεων στo “Son Moix”

by admin
2 views

Το δικαστήριο της Πάλμα επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον δράστη των ρατσιστικών επεισοδίων στη “Son Moix” κατά των Bινίσιους και Σάμιουελ Τσουκουέζε. Τα γεγονότα συνέβησαν στις 5 Φεβρουαρίου 2023 σε έναν αγώνα της La Liga μεταξύ της Μαγιόρκα και της Ρεάλ Μαδρίτης και στις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, σε έναν άλλο αγώνα που διεξήχθη στο “Estadio Mallorca Son Moix” μεταξύ της Μαγιόρκα και της Βιγιαρεάλ.

Και οι δύο καταγγελίες, που ξεκίνησαν και προωθήθηκαν από τη La Liga, επιλύθηκαν με καταδίκες για εγκλήματα ηθικής ακεραιότητας με την επιβαρυντική περίσταση της διάκρισης για ρατσιστικούς λόγους και με την εφαρμογή της ελαφρυντικής περίστασης της μεταμέλειας. Καθένα από τα περιστατικά είχε ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης έξι μηνών και απαγόρευση εισόδου σε ποδοσφαιρικά γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες της La Liga και της RFEF για 18 μήνες, και οι δύο ποινές αθροίζονται. Μια άλλη υπόθεση ρατσιστικών επεισοδίων, σε αυτή την περίπτωση προς τον Ορελιέν Τσουαμενί, επιλύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό για την καταβολή αποζημίωσης στον ανήλικο που εξύβρισε και πέταξε μπουκάλια με νερό στον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στις 13 Απριλίου.

Αφού έμαθε για την ποινή, ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους την επισήμανε στα κοινωνικά του δίκτυα με δύο emoticons ευγνωμοσύνης και συμφιλίωσης.

Ο ανήλικος δεσμεύτηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη La Liga και να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες κοινωνικομορφωτικές δραστηριότητες που πρότεινε το τμήμα ανηλίκων της επαρχιακής εισαγγελίας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Θα πρέπει επίσης να πληρώσει 4.000 ευρώ για ρατσιστικές προσβολές, 3.001 ευρώ για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα του επιτραπεί η πρόσβαση στα γήπεδα της La Liga και της RFEF για ένα ημερολογιακό έτος.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ