Ο αποφασισμένος Σίνερ φώναξε βροντερό “παρών” (video)

by admin
1 views

Το τουρνουά του Σινσινάτι ήταν ομολογουμένως αρκετά παράξενο. Οι συνεχείς διακοπές λόγω βροχής, ο ανεξέλεγκτος αέρας που “χάλασε” αρκετά παιχνίδια, η απουσία του κατόχου του τίτλου Τζόκοβιτς και ο πρόωρος αποκλεισμός άλλων φαβορί (Μεντβέντεφ, Αλκαράθ), δημιούργησαν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Γιανίκ Σίνερ, που τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά περισσότερο σε αυτό της υγείας και της φυσικής του κατάστασης.

Ο Ιταλός σε αρκετά σημεία του τουρνουά έδειξε να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα στο δεξί του ισχίο, με κάποιες κινήσεις του παιχνιδιού του, όπως το χαρακτηριστικό forehand του πάνω στο τρέξιμο, να του προκαλούν μικρές ενοχλήσεις.

Το walkover του τρίτου γύρου, με τον Τζόρνταν Τόμπσον να μην αγωνίζεται, τον βοήθησε πολύ στο κομμάτι της διαχείρισης. Στη συνέχεια, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρούμπλεφ (4-6, 7-5, 6-4), σε ένα παιχνίδι πολύ ειδικών συνθηκών, στο οποίο ο αέρας δεν επέτρεψε καθόλου να παιχτεί “κανονικό” τένις. Παρ’ όλα αυτά, έδειξε πιο ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στις κρίσιμες στιγμές, πράγμα που επιβεβαίωσε πολύ περισσότερο απέναντι στον Ζβέρεφ, σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό (7-6, 5-7, 7-6).

Ο Σίνερ, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, ήταν φανερά μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά “χτύπησε” τον Γερμανό στα κρίσιμα, του “έκλεψε” το πρώτο σετ και σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Όταν αυτή η μεγάλη μάχη έλαβε τέλος, ο Σίνερ ξέσπασε με μια κραυγή που έβγαλε από μέσα του αρκετά βάρη από το προηγούμενο διάστημα, σε μια αντίδραση που μόνο συνηθισμένη δεν είναι για τον ίδιο.

Στον τελικό απέναντι στον Τιαφό (7-6, 6-2), ήταν ξανά πολύ αποτελεσματικός σε τέτοιες καταστάσεις και αφού πήρε το πρώτο οριακό σετ, “καθάρισε” τον Αμερικανό και πανηγύρισε τον τίτλο.

Με ρεκόρ 48-5 στη σεζόν και μόλις δύο ήττες στα σκληρά γήπεδα, εξασφάλισε την παραμονή του στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και επιβεβαίωσε πως είναι ο πιο σταθερός παίκτης στη διάρκεια του έτους.

Το τρομερά ξεχωριστό, για λόγους που θα αναλυθούν τις επόμενες ημέρες, US Open που έρχεται, είναι τελείως διαφορετική υπόθεση, με απαιτήσεις που δε θα επιτρέψουν στον Σίνερ να το διεκδικήσει, αν δεν είναι σε ιδανική φυσική κατάσταση και δεν έχει ξεπεράσει πλήρως οποιαδήποτε ενόχληση. Ταυτόχρονα, η πίεση για τον ίδιο θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ, τη στιγμή που ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Αλκαράθ θα διεκδικεί το πέμπτο του Grand Slam, έναντι ενός δικού του.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ