Ο Ανδρεάδης ξεκίνησε αποθεραπεία και σκέφτεται ήδη το Ευρωπαϊκό Κ20 του 2025

by admin
1 views

Ο αθλητής προκρίθηκε στον ημιτελικό, όμως, σε συνεννόηση με τους προπονητές και τους γιατρούς της αποστολής, αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του. Και όπως αποδεικνύεται έπραξε σωστά. Οι εξετάσεις που έκανε με την επιστροφή του στην Ελλάδα έδειξαν πως πάσχει από τεντονοπάθεια, ενώ έχει και οστικό οίδημα στη φτέρνα και αυτός ήταν ο λόγος, που πρήστηκε ο τένοντας όταν χτυπήσει το πόδι του στο εμπόδιο.

«Μου έχει μείνει μια πίκρα που δεν έτρεξα στον ημιτελικό. Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα πέρναγα τελικό, θεωρώ πως θα ήμουν στην πρώτη 15άδα. Οι γιατροί μου είπαν πως η απόφαση να μην αγωνιστώ ήταν πολύ σωστή και με γλίτωσε από χειρότερο τραυματισμό. Για ένα μήνα θα κάνω θεραπείες και το πόδι θα είναι σε ακινησία. Έπειτα σταδιακά θα επιστρέψω στις προπονήσεις», είπε ο αθλητής του Σοφιανού Τριάντου.

Ο 19χρονος τη φετινή σεζόν έκανε μόλις δύο προπονήσεις την εβδομάδα, καθώς προετοιμαζόταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

«Πέρασα στο Πανεπιστήμιο και πλέον έχω το χρόνο να κάνω την προπόνηση μου πιο επικεντρωμένα. Φέτος έκανα δύο προπονήσεις την εβδομάδα και κατάφερα να ρίξω το ρεκόρ μου. Πλέον θα ξεκινήσω τις διπλές προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα. Στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (Τάμπερε 7-10/8/2025), όπου αν όλα πάνε καλά μπορώ να διεκδικήσω τη διάκριση. Τη νέα χρονιά επικεντρωνόμαστε στην τεχνική και στη δύναμη, σε αυτά δηλαδή που είχαμε παραμελήσει λόγω του διαβάσματος», ο Ανδρεάδης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές στη Λίμα:

«Τραβήξαμε αρκετά. Ταλαιπωρηθήκαμε. ΄Ήταν μεγάλο πλεονέκτημα που πήγαμε πέντε μέρες πριν και προλάβαμε να ξεπεράσουμε κάποια από τα προβλήματα. Βέβαια έπειτα μας βρήκαν άλλες δυσκολίες, που ήταν της διοργάνωσης. Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία ήταν με τις μετακινήσεις, όπου υπήρχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Ένα άλλο ζήτημα ήταν η χαμηλή θερμοκρασία, που επηρέασε τους περισσότερους. Ωστόσο ήταν ωραία εμπειρία. Είδαμε πως λειτουργούν αθλητές από άλλες χώρες, συζητήσαμε μαζί τους».

Ο Ανδρεάδης έχει ατομικό ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. 52.32, επίδοση που πλησίασε στη Λίμα, παρά το γεγονός ότι στα τελευταία μέτρα αναγκάστηκε να ρίξει την ταχύτητα του, λόγω του τραυματισμού.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ