Ο αγωνιστικός απολογισμός Παναθηναϊκού Α.Ο. 2023-2024

by admin
1 views

Αναλυτικά η ενημέρωση:

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Μια πολύ καλή χρονιά ήταν και η φετινή για την άρση βαρών και σε διεθνές επίπεδο ξεχώρισε ο Θοδωρής Ιακωβίδης που πήρε την 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 96 κιλά ενώ αναδείχτηκε και κορυφαίος αθλητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Εντός Ελλάδας ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του στις γυναίκες ενώ στις Νέες γυναίκες κατέλαβε την τέταρτη θέση και στις Κορασίδες την 6η θέση. Στους άνδρες ο Μαριανάκης στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας ενώ το τμήμα ενισχύθηκε με τους Στρουμπή, Γρηγοριάδη και Γιδαράκου.

Το τμήμα ΑμεΑ θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα με ρεκόρ συμμετοχών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ έφτασε στο Challenge cup ένα βήμα από τα προημιτελικά όμως αποκλείστηκε από την ισχυρή Ιταλική ομάδα, τη Μόντσα που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Εντός συνόρων κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο Λιγκ Καπ της ιστορίας του και το τέταρτο που έχει κατακτήσει συνολικά, ενώ έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος και στον ημιτελικό του κυπέλλου. Σε επίπεδο Ακαδημιών η Κ18 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ ενώ η Κ17 προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της ΕΣΠΑΑΑ

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού προκρίθηκε μέχρι τα προημιτελικά του Challenge Cup και εκεί έδωσε μάχη κόντρα στη Ναντ ωστόσο αποκλείστηκε από τη γαλλική ομάδα που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Στην Ελλάδα η ομάδα κατέκτησε το 27ο πρωτάθλημα της που ήταν και το τρίτο συνεχόμενο ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Τα Κορίτσια Κ18 κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στην ΕΣΠΑΑΑ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Επιπλέον τα Κορίτσια Κ16 πέρασαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΑΑΑ.

ΒΟΛΕΪ ΚΑΘΙΣΤΩΝ

Έγινε ένα ηρωικό restart στο άθλημα από πλευράς μας και η προπονήτρια Ζωή Γονιού μαζί με τον αθλητή μας Γιάννη Σώμο ήταν στην Εθνική ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ηράκλειο.

Ε-SPORTS

Διπλή Παναθηναϊκή πρωτιά στα esports με το τμήμα να επανέρχεται στις μεγάλες του στιγμές.

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο ηλεκτρονικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ κατέκτησαν οι αθλητές του Παναθηναϊκού, στο φθινοπωρινό @gameathlon του 2023!

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Το «τριφύλλι» είχε συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη Λίμνη Στράτου και ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι μετά από πολλά χρόνια παρουσία σε επίσημη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν και άλλες συμμετοχές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Σε διεθνές επίπεδο ο Νίκος Μόλβαλης κατέλαβε την 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις συγχρονισμένες καταδύσεις 10μ. Ο καταδύτης του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Καπνόπουλος πρωταγωνίστησε στο Βαλκανικό Νέων και κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο ενώ στην ίδια διοργάνωση ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γιαννοπούλου.

Εν Ελλάδι Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο χειμερινό πρωτάθλημα στις εξής κατηγορίες: Γυναίκες, Γενική Βαθμολογία Ανδρών-Γυναικών, ΑΒ Κατηγορία Γενική Βαθμολογία, ΑΒ Κατηγορία Αγόρια και ΑΒ Κατηγορία Κορίτσια.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού Κριστιάν Γκολομέεβ έγραψε ιστορία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα 4Χ50 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας που έγινε στη Ρουμανία. Επιπλέον πήρε την τιμητική έκτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την 4Χ100

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν πρώτη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 50μ. πεταλούδας στην 25άρα πισίνα ενώ κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στην ίδια διοργάνωση. Επιπλέον αναδείχτηκε και κορυφαία αθλήτρια του χειμερινού πρωταθλήματος.

Η Νόρα Δράκου ήταν 5η στα 50μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ μαζί με τη Ντουντουνάκη πήραν την 5η θέση στην 4Χ100 Mixed. Γκολομέεβ, Δράκου και Ντουντουνάκη θα είναι στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Ο Κοσμάς Κουρής ήταν 6ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters στην ηλικιακή κατηγορία του.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική βαθμολογία ανδρών-γυναικών και ήταν τρίτος στις γυναίκες και τέταρτος στους άνδρες.

Σε επίπεδο ακαδημιών ο Παναθηναϊκός πήρε την Τρίτη θέση στη γενική βαθμολογία στις νεάνιδες και την Πέμπτη θέση σε Έφηβους-Νεάνιδες. Σε ότι αφορά τους Masters για ακόμα μια χρονιά κατέκτησαν τα πρωτεία στην Ελλάδα στους επίσημους τίτλους (Άνδρες-Γυναίκες και Γενική Βαθμολογία).

Στο τμήμα ΑμεΑ Ο Γιάννης Κωστάκης διανύει εξαιρετική περίοδο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ παράλληλα πήρε και την τιμητική 4 η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Επιπλέον ο Γιώργος Σφαλτός ήταν 6 ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και 4 ος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και προετοιμάζεται η ομάδα με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι Κωστάκης και Σφαλτός θα βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα και στους Ο.Α. Στην ανοιχτή θάλασσα ο Παναθηναϊκός μετείχε με δύο αθλητές στον αγώνα 1.500μ. ανοιχτής θάλασσας και πιο συγκεκριμένα τους Καρλή και Μωραϊτη.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Η Πηνελόπη Νίκα ήταν για μια ακόμα χρονιά πρωταγωνίστρια και αναμφίβολα κέρδισε τις εντυπώσεις με το παγκόσμιο βραβείο fair play από την παγκόσμια ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού υπέδειξε στους κριτές το λάθος που έκαναν παρότι την ευνοούσε στην επίδοση και κέρδισε την παγκόσμια υπόκλιση στο αθλητικό μεγαλείο της.

Αγωνιστικά στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας με πανελλήνιο ρεκόρ ενώ ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σπουδαία επιτυχία και για τον αθλητή του Παναθηναϊκού Παύλο Δακουτρό που πήρε την τιμητική Τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου Open Masters

Σε επίπεδο ακαδημιών ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής στις μικτές σκυταλοδρομίες Κ15 και Κ17 ενώ πρωταθλητής ήταν και ο Στέφανος Μιχαήλ στην κατηγορία Κ11.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μια ακόμα χρονιά με τίτλο για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ καθώς γιόρτασε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού απέκλεισε στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη η ομάδα έκανε μια αξιόμαχη παρουσία στις 32 του Eurocp ενώ στην Ελλάδα η ομάδα έφτασε μέχρι τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος

Σε επίπεδο ακαδημιών οι Νεάνιδες κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την πρώτη θέση στην ΕΣΚΑ. Οι Κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Διανύουμε ακόμα την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν που η ομάδα θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο στον Βόλο ενώ παράλληλα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει στη Σαντορίνη.

Επίσης η ομάδα συμμετείχε και φέτος στην Ευρώπη στον όμιλο του Eurocup3 πετυχαίνοντας μία νίκη και κατακτώντας την Τρίτη θέση στον όμιλο.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Σημαδιακή χρονιά για το τμήμα καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ωστόσο η παρουσία του στο πρωτάθλημα Basketaki ήταν χαρακτηριστική και οι δύο ομάδες του «τριφυλλιού» θα παίξουν στον τελικό.

Το άθλημα αναπτύσσεται σταδιακά το τμήμα και έρχονται πολλά παιδιά και εντάσσονται και σε άλλα αθλήματα.

ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΟΝΜ

Ο Νίκος Καπράλος πραγματοποίησε την πρώτη ιστορική εμφάνιση αθλητή του Παναθηναϊκού στην ΟμοσπονδίαΝεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων. Μάλιστα ο αθλητής του Παναθηναϊκού με το καλημέρα κατέκτησε και μετάλλιο.

ΜΠΟΤΣΙΑ

Δυναμώνει και αναπτύσσεται συνεχώς το τμήμα και ξεχωρίζει η μεταγραφική προσθήκη της Φωτεινής Μπούσιου καθώς και οι συμμετοχές του τμήματος στις διάφορες ημερίδες με μετάλλια και διακρίσεις. Στο επόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και είναι πολύ πιθανό να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η ξιφομάχος του Παναθηναϊκού Δέσποινα Γεωργιάδου είχε και πάλι εξαιρετικές παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα και ανέβηκε στο βάθρο.

Παράλληλα με διεθνής νίκες και καλά πλασαρίσματα αγωνίστηκαν εκτός συνόρων και οι Σάββας Καββαδίας και Μαρία Στάμος. Αξίζει να σημειωθεί και το χρυσό μετάλλιο της Μιμηγιάννη στο Ευρωπαϊκό κύπελλο Βετεράνων ενώ Στις ακαδημίες ξεχώρισε το χάλκινο μετάλλιο της Έντβιχ Παυλοπούλου στο Κύπελλο Νεανίδων

Το τμήμα ξιφασκίας με αμαξίδιο πήρε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχή χρονιά δημιουργώντας μια μοναδική πράσινη παράδοση στο αγώνισμα.

Επιπλέον οι Ντούνης και Τριανταφύλλου θα βρίσκονται εκτός εξαιρετικού απροόπτου στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Πάνος Τριανταφύλλου ήταν 5 ος στο Παγκόσμιο ενώ και ο Ντούνης βρίσκεται πάντα μέσα στο παγκόσμιο TOP10.

ΠΑΛΗ

Το τμήμα πάλης του Παναθηναϊκού έδωσε τη μάχη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Αργυρούπολη και συνεχίζει να κρατάει τη σημαία ψηλά.

Στο αγωνιστικό μέρος ξεχώρισαν οι Αλέξανδρος Βάχλας στα 72 κιλά και Διονύσης Αγγελίδης στα 87 κιλά που κατέκτησαν την τιμητική 5η θέση.

Στις ακαδημίες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U15 που έγινε στη Λάρισα η Ιωάννα Κάτσικα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 58 κιλών.

ΠΑΡΑΚΑΝΟΕ

Το τμήμα συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις με νέο προπονητή τον Σπύρο Καρλή και θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο ουσιαστικά συντηρούμε εμείς, μοιράζοντας και αθλητές σε άλλα σωματεία.

ΠΑΡΑΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε στην Αλεξανδρούπολη και για ακόμα μια χρονιά το τμήμα έδωσε το παρών με τρεις αθλητές και κατέκτησε την ένατη θέση με τρία μετάλλια και πολύ κόσμο του Συλλόγου στην κερκίδα.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ ανδρών κατέκτησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια έχοντας στη σύνθεση της τρία «τριφύλλια» τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Αντωνιάδη.

Στους άνδρες ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, στον τελικό του τοπικού κυπέλλου και παράλληλα έχει προκριθεί στο TOP12 του Europe Trophy. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης γκιώνης έφτασε τις 300 διεθνείς νίκες και πανηγύρισε την έκτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Το επόμενο τριήμερο ο Παναθηναϊκός στους άνδρες ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην τελική φάση του Europe Trophy.

Από κει και πέρα οι «Πράσινο» βάφτηκε το πρωτάθλημα στο διπλό μικτό καθώς οι Κώστας Κωνσταντινόπουλος και Έλσα Τέρπου πήραν μεγάλη νίκη στον τελικό κόντρα σε Σταματούρο και Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού ενώ ο Γ. Κωνσταντινόπουλος του «τριφυλλιού» πήρε το χάλκινο μετάλλιο με την Τσεκούρα.

Στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός στις εγχώριες διοργανώσεις έφτασε μέχρι τον τελικό της Α1 ενώ στον τελικό έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία στο Europe Cup και έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο με σπουδαίες εμφανίσεις και νίκες.

Το τμήμα ΑμεΑ του Παναθηναϊκού κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και έκανε ρεκόρ συμμετοχών με 14 αθλητές-τριες.

Σε διεθνές επίπεδο ο Αδαμαντίδης κατέκτησε την 6 η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Φινλανδία ενώ είχαμε την πρώτη ιστορική συμμετοχή του τμήματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αρτιμελών της ΠΟΦΕΠΑ με αγώνες κόντρα σε αρτιμελείς.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ήταν μία από τις γεμάτες χρονιές σε συμμετοχές για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια και το τμήμα ανέβηκε από την 63η θέση στην 27η θέση.

Σε επίπεδο ανδρών-γυναικών αλλά και ακαδημιών η Βαρβάρα Φασόη, ο Χρήστος Καφρίτσας, Λυδία Μούτσιου, ο Άγγελος Φωτεινόπουλος και η Μαρίλια Φακάζη κατάφεραν και ανέβηκαν στα βάθρα στα πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ διεθνείς παρουσίες είχε ο Μαρτίνος Μούτσιος με την Εθνική ομάδα.

Ο Άγγελος Φωτεινόπουλος κατάφερε και στέφθηκε Βαλκανιονίκης πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα xco στην ποδηλασία βουνού.

Στην ποδηλασία ΑμεΑ Στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Τυμπάκι, το τμήμα κατάφερε και πήρε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον δρόμο αντοχής για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Μπροστά μας έχουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας που πάμε επίσης με καλές προϋποθέσεις να το πάρουμε.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Η ιστορική απόφαση του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. για την ίδρυση του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας από την αρχή άρχισε να μαζεύει τους καρπούς της, αρχής γενομένης από την ομάδα Κ16 που στέφθηκε πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας!

Πολύ καλή σεζόν και για το ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του Παναθηναϊκού καθώς τερμάτισε στην Τρίτη θέση της κανονικής περιόδου που είναι και η καλύτερη στη σύντομη ιστορία του και στην τέταρτη θέση μετά τα πλέι οφ .Στο κύπελλο ο Παναθηναϊκός έδωσε μάχη ωστόσο αποκλείστηκε από το Νέο Ικόνιο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου σάλας είχε μια αξιοπρεπή πορεία για δεύτερη χρονιά βασιζόμενη κυρίως σε κορίτσια από τη δεύτερη ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος καθώς και στις 16 ομάδες του κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ

Το τμήμα συνέχισε με εβδομαδιαίους φιλικούς αγώνες την παρουσία του και αναμφίβολα κέρδισε τις εντυπώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση της Εθνικής ομάδας που πήρε την πρόκριση για το Euro24 αποτελείται από ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και θα κληθούν εκ νέου να εκπροσωπήσουν τον Σύλλογο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην πρώτη του σεζόν στην Womens Football League η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού κατάφερε και ήταν απευθείας στις top3 ομάδες.

Πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει στον θεσμό ενώ στο κύπελλο Ελλάδας έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά και λύγισε στο φινάλε της παράτασης με τον ΠΑΟΚ.

Επιπλέον υπήρξαν πολλές παρουσίες ποδοσφαιριστριών του Παναθηναϊκού στις Εθνικές ομάδες γυναικών σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι νικηφόρα αξιόλογη πορεία έκανε και η Β ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών που έφτασε ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Καλή παρουσία για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού φέτος καθώς επανήλθε σε υψηλό επίπεδο και αυτό φαίνεται και από την επιστροφή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και τη συμμετοχή σε όμιλο του Eurocup.

Επιπλέον το ανδρικό τμήμα παίζει αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Γουδή για την κατάκτηση της τρίτης θέσης

ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκαν οι Ζερβουδάκης, Κρατημένος, Σιαμάς και Χωματάς καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα Κ17.

Σε ότι αφορά τις ακαδημίες οι Μίνι Παίδες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ οι Νέοι άνδρες κατέκτησαν την Τρίτη θέση στην Ελλάδα.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρωταθλητής και Πολυνίκης στέφθηκε ο Παναθηναϊκός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών που έγινε στη Λέωφόρο μπροστά σε 700 φιλάθλους. Αναλυτικά τα χρυσά μετάλλια πήραν οι:Γιώργος Παππάς (60κ.), Φώτης Μποζιός (86κ.) και Αναστάσης Κοροβέσης (71 κ.)

Παράλληλα αρκετοί πυγμάχοι του «τριφυλλιού» έλαβαν μέρος σε διεθνή τουρνουά ενώ είχε συμμετοχή και σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ο Γεωργαντζάς πήρε το χρυσό μετάλλιο και οι Βελλής και Οικονομάκος πήραν ασημένια μετάλλια.

Με υψωμένες τις γροθιές ολοκλήρωσαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων και Παγκορασίδων οι Στρογγυλού και Σδούγα που αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες.

ΡΑΓΚΜΠΙ

Η ανδρική και γυναικεία ομάδα ράγκμπι του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση με θριαμβευτικές νίκες στους αγώνες.

Φέτος υπάρχει κανονικά αγωνιστική δραστηριότητα μετά από χρόνια και ο Παναθηναϊκός είναι διεκδικητής των τίτλων.

ΣΚΑΚΙ

Μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για το σκάκι του Παναθηναϊκού καθώς η ομάδα ανέβηκε στη Β΄’ Εθνική Κατηγορία και τα τρία τελευταία χρόνια είχε 26 νίκες και μία ισοπαλία.

Παράλληλα ο σκακιστής Γιάννης Καλογερής είχε διεθνή διάκριση καθώς μετά απο εξαιρετική εμφάνιση στο ισχυρό διεθνές τουρνουά της Μινόρκα στην Ισπανία κατέκτησε την 3η και τελευταία νόρμα και πήρε τον τίτλο του International maitre (ΙΜ).

Στις ακαδημίες Ντουνιάς και Μυλωνάκης φόρτωσαν με μετάλλια στα νεανικά πρωταθλήματα Αττικής ενώ ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και το πρωτάθλημα Βετεράνων.

ΣΚΙ ΑΛΠΙΚΟ

Συνεχίζονται το χειμώνα οι προπονήσεις με αθλητή τον Γιώργο Σφαλτό και αναμένουμε την ανακοίνωση κάποιας επίσης εγχώριας διοργάνωσης.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Μία ακόμα χρονιά γεμάτη τίτλους ήταν αυτή που πέρασε για το τμήμα σκοποβολής του Παναθηναϊκού.

Συγκλονιστική η παρουσία του σκοπευτή του Παναθηναϊκού Μάκη Μίτα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκητ στο ατομικό και παράλληλα προσέφερε τα μέγιστα ώστε να πάρει η Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό!

Παράλληλα ο ίδιος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μικτό με την Εμμανουέλα Κατζουράκη ενώ θα βρίσκεται και στους Ο.Α.

Από κει και πέρα πρωταθλητής ήταν ο Παναθηναϊκός στα εξής αγωνίσματα:

ομαδικό πιστόλι στάνταρτ ανδρών, στο πιστόλι κεντρικής πυροδότησης ανδρών, στο πιστόλι ταχύτητας ανδρών, πρωτάθλημα στο Τουφέκι 50 μ. Πρηνηδόν Νεανίδων και το πρωτάθλημα στο τυφέκιο 3Χ20 Νεανίδων.

Ακόμα ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος στη βαθμολογία των πανελληνίων αγώνων σταθερού στόχου 2023 Ανδρών-Γυναικών-Ν. Ανδρών-Ν.Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων.

Στο τμήμα ΑμεΑ στην πρόσφατη συμμετοχή της η ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το τμήμα έκανε την καλύτερη του εμφάνιση όλων των εποχών και πήρε την δεύτερη θέση με ρεκόρ μεταλλίων. Επιπλέον δύο από τους αθλητές του τμήματος συμμετέχουν και σε αγώνες αρτιμελών με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

ΣΤΙΒΟΣ

Τεράστια επιτυχία για την αθλήτρια του Παναθηναϊκού Γεωργία Δεσπολλάρη που κατέκτησε ένα ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας στα 800 μέτρα. Η ίδια αθλήτρια έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ έπειτα από 29 χρόνια με την ομάδα 4Χ400μ.

Ακόμα οι Αναστασίου, Γναφάκη, Μυριανθόπουλος και Βοσκόπουλος στέφθηκαν Βαλκανιονίκες πριν λίγες ημέρες στη Σμύρνη.

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός σήκωσε τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών στον κλειστό στίβο στο ΣΕΦ και παράλληλα κατέκτησε και το πρωτάθλημα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου γυναικών.

Το τμήμα ΑμεΑ ενισχύθηκε στα ριπιτκά με την Μαρία Ωραιοζίλη Άβρα στη μεταγραφική περίοδο και προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών.

Ο Παναθηναϊκός είχε δύο συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων και αμφότεροι οι Καπράλος και Ζαχαριάδου κατέκτησαν από τρία χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους γράφοντας ιστορία.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός είναι σταθερά ανάμεσα στα σωματεία που καλλιεργούν το σπορ.

Κατακτήσαμε την Τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη και δείξαμε ότι παραμένουμε σταθερή δύναμη.

ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΥΦΛΩΝ

Ο Παναθηναϊκός συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατάφερε να κερδίσει και μετάλλιο ενώ παράλληλα ο αθλητής του Ρήγας Πολυζώης πήρε μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά στη Σόφια.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Το τμήμα τοξοβολίας είχε διεθνή παρουσία με τον Παναγιώτη Θεμελή, ο οποίος είχε καλή παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας στο Έσεν.

Οι Τσιάκα και Πετρινός είχαν πολύ καλές εμφανίσεις στις εγχώριες εμφανίσεις και συνέλλεξαν αρκετά μετάλλια. Στο τμήμα ΑμεΑ έγινε αλλαγή προπονητή και ήρθε ο άλλοτε τοξοβόλος του Συλλόγου Άρης Κόμης και εκτελεί χρέη κόουτς πλέον.

ΤΡΙΑΘΛΟ

Γεμάτη ήταν η χρονιά φέτος για το Τρίαθλο καθώς ο Παναθηναϊκός είχε πολλές συμμετοχές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και ξεχώρισαν κάποιες επιτυχίες του Ζαραφωνίτη και της Φασόη.

Στο Παρατρίαθλο Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο και ο Θοδωρής Μωραϊτης είναι η αιχμή του δόρατος μας. Συμμετείχε φέτος σε δύο παγκόσμια κύπελλα κατακτώντας την 10 η και 13 η θέση αντίστοιχα.

ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Κάναμε φέτος την πρώτη μας επίσημη παρουσία μας σε αγώνες και συγκεκριμένα στο 8th Para- Dance Cup με τον Μιχάλη Ασβεστά.//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ