Ο Αγκίρε επιστρέφει στον πάγκο του Μεξικού με βοηθό τον Ράφα Μάρκες

by admin
3 views

Βασικός βοηθός του Αγκίρε θα είναι ο Ράφα Μάρκες, ο οποίος έπαιξε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα για το Μεξικό και ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα Ατλέτικ (Μπαρτσελόνα Β’).

Ο 65χρονος Αγκίρε οδήγησε το Μεξικό στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 και του 2010. Το Μεξικό αποκλείστηκε σε αυτόν τον γύρο σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο μεταξύ 1994 και 2018, ενώ το 2022 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

«Ο Αγκίρε είναι αναμφίβολα ο Μεξικανός προπονητής με τη μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη καριέρα στο εξωτερικό και έχει επίσης βαθιά γνώση των διαδικασιών στις εθνικές ομάδες», δήλωσε ο Ντουίλιο Νταβίνο, διευθυντής των εθνικών ομάδων.

Ο Νταβίνο δήλωσε ότι ο Mάρκες θα είναι βοηθός του Aγκίρε για δύο χρόνια, βάσει ενός σχεδίου για να αναλάβει ο ίδιος ως επικεφαλής προπονητής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

«Ο Ράφα είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Μεξικού με σπουδαία εθνική και διεθνή καριέρα που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με μια εμβληματική ομάδα. Του προσφέραμε να είναι βοηθός μέχρι το 2026, ώστε να συνεισφέρει τις γνώσεις του και στη συνέχεια να αναλάβει την ηγεσία», δήλωσε ο Νταβίνο.

Τα πρώτα παιχνίδια του Aγκίρε θα είναι τον Σεπτέμβριο, όταν το Μεξικό θα δώσει φιλικά ματς με τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 45χρονος Μάρκες έπαιξε στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018. Ως παίκτης, ο κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Champions League με την Μπαρτσελόνα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν προπονητής της εφεδρικής ομάδας των “μπλαουγκράνα”.//Λ.



Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ