Ο Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικός

by admin
5 views

Ο 45χρονος Άγγλος διαιτητής προκάλεσε την οργή των οπαδών της Γερμανίας, αφού δεν καταλόγισε πέναλτι στο χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στην προημιτελική ήττα τους την περασμένη Παρασκευή (5/7) από την Ισπανία. Η “Ρόχα” κέρδισε με 2-1 στην παράταση.

Ο Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικός
(AP Photo)

Περισσότεροι από 32.000 εξοργισμένοι οπαδοί υπέγραψαν ένα αίτημα που ζητά να του επιβληθεί επίπληξη για την απόφαση και να επαναληφθεί ο αγώνας.

Ανεξάρτητα από την απόδοσή του στο τουρνουά, η συμμετοχή του Τέιλορ στον τελικό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ημιτελικού της Αγγλίας με την Ολλανδία την Τετάρτη (10/7, 22:00, ΕΡΤ1).

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο έμπειρος Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να διευθύνει τον τελικό του Βερολίνου στις 14 Ιουλίου.

Αναφέρουν ότι ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, είναι ένα άλλο όνομα που παίζει για τον τελικό του Euro 2024.

Ο Ορσάτο είναι διαιτητής της FIFA από το 2010 και έχει διευθύνει πολλούς σημαντικούς τελικούς, όπως τους τελικούς του Coppa Italia το 2013 και το 2015, καθώς και τον τελικό του Champions League του 2020 μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπάγερν Μονάχου.

Η πιθανότητα να λάβουν μέρος στον τελικό του “Olympiastadion” τόσο η Γαλλία όσο και η Αγγλία θα μπορούσε να αποκλείσει τον Γάλλο Φρανσουά Λετεξιέ και τον Μάικλ Όλιβερ.

Όσον αφορά τον Τέιλορ, η γκρίνια που επικρατεί γύρω από το όνομά του ίσως να έχουν μειώσει τις πιθανότητές του, ακόμη και αν τα “τρία λιοντάρια” δεν φτάσουν στον τελικό.

Εκτός από τον σάλο που ακολούθησε την απόφασή του κατά τη διάρκεια της νίκης της Ισπανίας επί της Γερμανίας, νωρίτερα στη διοργάνωση, ο Τέιλορ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας άλλης αμφιλεγόμενης απόφασης. Αυτός και ο VAR Στιούαρτ Άτγουελ κατακρίθηκαν για την ακύρωση του γκολ του Τσάβι Σίμονς κόντρα στη Γαλλία.

Ο Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικόςΟ Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικός
(AP Photo)

Σε αντίθεση με πολλές περιπτώσεις παρέμβασης του VAR στο τουρνουά, ο έλεγχος κράτησε αρκετά λεπτά. Μετά από επανεξέταση του “γκολ”, αυτό τελικά ακυρώθηκε καθώς ο Ολλανδός αμυντικός Ντένζελ Ντάμφρις, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, κρίθηκε ότι εμπόδισε τον Γάλλο τερματοφύλακα Μάικ Μενιάν.

Παρά την κατακραυγή από οπαδούς και ειδήμονες, ο Τέιλορ και ο Άτγουελ έλαβαν την υποστήριξη της UEFA, η οποία διενήργησε έλεγχο και διαπίστωσε ότι η απόφαση ήταν «απολύτως σωστή».

«Η επιτροπή διαιτητών της UEFA υποστήριξε απόλυτα την απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροζέτι και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι σωστή και είμαστε επίσης ευχαριστημένοι για τη διαδικασία. Υπάρχουν πάντα στοιχεία για βελτίωση. Στην προκειμένη περίπτωση, το στοιχείο βελτίωσης είναι η διάρκεια αυτής της αναθεώρησης. Σίγουρα η διάρκεια μπορεί να είναι μικρότερη, μπορούμε να μειώσουμε τη διάρκεια της επανεξέτασης (αλλά) θέλω να σας πω ότι δεν είναι εύκολο. Σε αυτή την κατάσταση ο VAR έλεγξε δύο πιθανά οφσάιντ, έπρεπε να ελέγξει την πιθανή πρόσκρουση του επιτιθέμενου στον τερματοφύλακα και μια προηγούμενη επαφή μεταξύ δύο άλλων παικτών».

Ο Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικόςΟ Άντονι Τέιλορ, οι χιλιάδες εξαγριωμένοι οπαδοί, οι υπογραφές και ο τελικός
(AP Photo)

Ο αρχηγός της Ολλανδίας Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έβγαλε την απογοήτευσή του για τους Άγγλους αξιωματούχους μετά το τέλος του αγώνα.

«Πετύχαμε ένα γκολ που είναι ένα δίκαιο γκολ», δήλωσε ο αστέρας της Λίβερπουλ. «Δεν είχε καμία πιθανότητα να μπει σε αυτή τη γωνία. Αλλά ναι, ο Άγγλος διαιτητής αποφάσισε να το ακυρώσει».

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ θα διευθύνει την αναμέτρηση της Αγγλίας κόντρα στην Ολλανδία στον δεύτερο ημιτελικό στο Ντόρτμουντ την Τετάρτη (10/7, 22:00, ΕΡΤ1), ενώ ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς θα είναι ο άρχοντας του Ισπανία-Γαλλία 24 ώρες πριν (9/7, 22:00, ΕΡΤ1).//

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ