Οφέλη για την ελάσσονα αντιπολίτευση έφερε η ευρωκάλπη

by admin
0 views

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί σε Ελληνική Λύση και ΚΚΕ από την αύξηση των ποσοστών τους. Ικανοποίηση και στην Νίκη, την Πλεύση Ελευθερίας, και την Φωνή Λογικής που εκλέγουν για πρώτη φορά εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή.

Η αύξηση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, προκαλεί ικανοποίηση στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, που κατέγραψε 40.000 νέους ψηφοφόρους. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Από εδώ και πέρα καλούμε όλους τους Έλληνες να αντιληφθούν πλέον ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να αλλάξουν και στην Ελλάδα ριζικά και αμετάκλητα».

Σημαντική άνοδο των ποσοστών του κατέγραψε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, τόσο σε σχέση με την ευρωκάλπη του 2019, όσο κι από τις εθνικές εκλογές του 2023.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τον λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαίτερα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά ως 3η δύναμη με μεγάλη διαφορά. Αυτό επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις».

Ένα χρόνο μετά την είσοδο του κόμματος στην ελληνική Βουλή, η Νίκη αποστέλλει αντιπρόσωπό της στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο πρόεδρός της Δημήτρης Νατσιός δήλωσε: «Θέλω να στηλιτεύσω κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Έχουμε μια τεράστια αποχή, πάνω από 60%.»

Με ενισχυμένα ποσοστά εισέρχεται στο ευρωκοινοβούλιο και η Πλεύση Ελευθερίας, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ικανοποιημένη: «Θα παραμείνουμε πιστοί στην εντολή σας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε προοπτική, ελπίδα, θα εργαζόμαστε σκληρά, θα διεκδικούμε τα αδύνατα όχι με ακραίες φωνές».

Την είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει το κόμμα «Φωνή της Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, με την ίδια να δηλώνει: «αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν επικρατεί καμία ακροδεξιά. Αυτό που επιτέλους θα επικρατήσει είναι η λογική και η άνοδος της λογικής.»

Τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν ήδη την πολιτική που θ’ ακολουθήσουν στην Ευρώπη, ιδίως μετά και τις εξελίξεις που πυροδότησαν τα αποτελέσματα σε κράτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ