Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο

by admin
0 views

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν σήμερα συνοικίες στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, τραυματίζοντας περισσότερους από 20 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, βομβαρδίστηκε ένα 20ώροφο κτίριο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκε με κατευθυνόμενες βόμβες UMPB D-30. Οι ίδιες βόμβες χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε επίθεση εναντίον άλλης τοποθεσίας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε χώρους στάθμευσης.

Για επτά ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο, σε διάστημα λίγων ωρών, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Ολέχ Σινεχούμποφ, συμπληρώνοντας ότι μεταξύ των 20 τραυματιών είναι τρία παιδιά.

«Το σπίτι κάποιου ήταν εδώ όπου τώρα υπάρχει ένας σωρός από πέτρες. Μέχρι που η Ρωσία το ισοπέδωσε», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ίχορ Κλιμένκο στο Telegram, δημοσιεύοντας εικόνες από μια βομβαρδισμένη τοποθεσία.

Το Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων, αλλά τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις έχουν ενταθεί και οι υποδομές της περιοχής έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιδιώκει να ισοπεδώσει το Χάρκοβο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ