Ουκρανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον τέσσερεις τραυματίες από ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια – Ζημιές σε ενεργειακή υποδομή στην Πολτάβα

by admin
1 views

Ρωσική επίθεση στη διάρκεια της νύκτας στη νοτιοανατολική ουκρανική πόλη Ζαπορίζια στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων τεσσάρων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ανακοινώθηκε σήμερα από τις τοπικές υπηρεσίες άμεσης δράσης.

Εξάλλου η Ρωσία πραγματοποίησε επίσης στη διάρκεια της νύκτας επίθεση στην κεντρική ουκρανική περιφέρεια Πολτάβα προκαλώντας ζημιές σε ενεργειακή υποδομή με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 20 οικισμούς, ανακοινώθηκε σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Από την επίθεση προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες στην περιοχή χωρίς να προκληθούν θύματα, ανέφερε σε δήλωσή του στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης της Πολτάβα.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 81 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 4 πυραύλους στη διάρκεια της νύκτας εναντίον της Ουκρανίας.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε, μέσω του Telegram, πως κατέρριψε 66 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πως έχασε τα ίχνη άλλων 13 σε ουκρανικές περιφέρειες.

Από την πλευρά του, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πως ρωσικές αντιαεροπορικές μονάδες κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τις περιφέρειες του Μπελγκορόντ και του Κουρσκ, ενώ ένα καταρρίφθηκε πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ, μετέδωσε το TASS.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ