Οσμάν-Αταμάν: Η μοίρα τους ένωσε στον Παναθηναϊκό, αλλά τι έχουν κάνει μαζί σε δύο EuroBasket; (video)

by admin
1 views

Ο Τσεντί Οσμάν αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα του φετινού Παναθηναϊκού, ο οποίος έμοιαζε να έχει κλείσει το έτσι κι αλλιώς ποιοτικότατο ρόστερ του, αλλά την τελευταία στιγμή προέβη σε μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή.

Ο 29χρονος Τούρκος θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί για πρώτη φορά σε διασυλλογικό επίπεδο με τον Εργκίν Αταμάν, καθώς η μοίρα δεν είχε… συγχρονίσει την παρουσία τους στην Αναντολού Εφές.

Οι δυο τους, όμως, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για λογαριασμό της Εθνικής τους Ομάδας σε δύο πολύ σημαντικές περιστάσεις, στα EuroBasket του 2015 και του 2023. Δεν είναι οι μόνες κοινές τους διοργανώσεις με την Εθνική, αλλά είναι με διαφορά οι σπουδαιότερες και οι πιο αντιπροσωπευτικές.

Το 2015, ο 20χρονος Οσμάν έκανε ένα μεγάλο “μπαμ” στο EuroBasket, υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πορεία των Τούρκων μέχρι τα νοκ-άουτ (ήττα από τη Γαλλία με 76-53 στους “16”). Ο Οσμάν μέτρησε, σε 6 παιχνίδια, 12.7 πόντους με 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2022, ο Οσμάν ήταν ένας παίκτης που έχει ήδη διαγράψει μια πολυετή, εξαιρετικά αξιόλογη πορεία στο NBA, ενώ ο Εργκίν Αταμάν είχε κατακτήσει μόλις την πρώτη του EuroLeague με την Αναντολού Εφές. Η Τουρκία λίγο έλειψε να αποκλείσει τη Γαλλία σε ένα τρομερά δραματικό παιχνίδι στους “16”, αλλά αποκλείστηκε στην παράταση με ήττα 87-86.

Σε εκείνο το τουρνουά, σε έξι αναμετρήσεις, ο Οσμάν “έγραφε” 15.3 πόντους και 5.5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Και στα δύο ματς αποκλεισμού από τους Γάλλους, αντίπαλός του ήταν ο Εβάν Φουρνιέ, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, μετά το NBA, και στην Ελλάδα.//ΑΦ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ