Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Η δολοφονία Χανίγια ενέχει κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης

by admin
1 views

Η «επαίσχυντη» δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κινδυνεύει να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια «ευρύτερη σύγκρουση», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) σε μία δήλωση που κατά πολλούς αποτελεί το πράσινο φως που περίμενε το Ιράν για τα επαπειλούμενα αντίποινα στο Ισραήλ.

Τη συνάντηση των 57 υπουργών Εξωτερικών ζήτησε το Ιράν, το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου.

Από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας., ο πρόεδρος του Οργανισμού χαρακτήρισε «επαίσχυντη ενέργεια τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια» και τόνισε ότι «δεν θα καταπνίξει την παλαιστινιακή υπόθεση, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει, δίνοντας τον χαρακτήρα του επείγοντος για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα για τον παλαιστινιακό λαό».

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των εθνών-κρατών είναι θεμελιώδεις αρχές που στηρίζουν τη διεθνή τάξη», συμπλήρωσε.

Η συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αναμένεται να εξετάσει «τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ